Убијен Слободан Шарановић

Слободан Шарановић (77), који је био оптужен да је наручио убиство Николе Бојовића (39), убијен је синоћ у Будви.

Регион 12.03.2017 | 00:48
Убијен Слободан Шарановић
Шарановић је убијен хицима из аутомобила у покрету. Он је убијен око 22 сата испред своје куће у будванском насељу Дубовица.

Шарановић је осумњичен за организовање убиства Београђанина Николе Бојовића, млађег брата Луке Бојовића (43), наводног вође земунског клана.

Слободан Шарановић је 8. децембра прошле године пуштен из притвора у Спужу где је провео скоро три године због сумње да је са Ратком Кољеншићем из Даниловграда организовао убиство Николе Бојовића, у центру Београда 29. априла 2013. године.

Од тренутка хапшења Шарановић је негирао кривицу. У оптужници пише да су планирали да убију и Владимира Јовановића и Филипа Кораћа за које су веровали да су припадници Бојовићеве организоване криминалне групе коју су сматрали одговорном за убиство Бранислава Шарановића - Слободановог брата, убијеног у Београду 2009. године.

Истрага о убиству Бојовића води се и у Србији и у Црној Гори, а Шарановић је био главни осумњичени у оба случаја, подсећају Вијести.

Пред Специјалним судом у Београду Милош Војновић је почетком фебруара признао је да је био део криминалне групе која је убила Николу Бојовића (39), брата Луке Бојовића (43) и Милоша Видаковића у Будви 1. јула 2013. године.

Он је рекао да је Шарановић наручио убиство Николе Бојовића из освете, јер је сматрао да је Николин брат Лука Бојовић крив за убиство његовог брата Бранислава Шарановића.

Бранислав Шарановић је убијен у Београду у октобру 2009. године, а Никола Бојовић крајем априла 2013. године.

МУП Црне Горе саопштио је да надлежни предузимају интензивне активности на расветљавању убиства.

У саопштењу црногорског МУП-а, достављеном Тањугу, наводи се да службеници Управе полиције МУП - Центра безбедности Будва, у садејству са службеницима Сектора криминалистичке полиције и у координацији са државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, предузимају интензивне активности на расветљавању убиства С.Ш. (79) из Будве.

У саопштењу се потврђују информације које су претходно објавили црногорски медији, а по којима је "С.Ш. убијен око 22 сата, у насељу Дубовица у Будви, употребом ватреног оружја, од стране непознатог лица на чијој се идентификацији ради".

У току је увиђај и предузимају се све неопходне мере и радње на проналаску извршиоца и решавању овог кривичног дела, наводи МУП Црне Горе.

Слободан Шарановић је био власник више предузећа у Србији, Црној Гори и Аустрији, а преко српских компанија "Лутријафилник" и "40 камење", поседовао је девет мењачница и неколико коцкарница.

Власник је и фирме "Филник", са седиштем у Бечу, укључене у коцкарски бизнис.

Извор: Ало
Фото: Вијести

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рафаел

12.03.2017 05:08

Нису требали гледати онај фим, Кум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

12.03.2017 07:54

Унистисе туристицку сезону Црној Гори

ОДГОВОРИТЕ