Ubijen Slobodan Šaranović

Slobodan Šaranović (77), koji je bio optužen da je naručio ubistvo Nikole Bojovića (39), ubijen je sinoć u Budvi.

Region 12.03.2017 | 00:48
Ubijen Slobodan Šaranović
Šaranović je ubijen hicima iz automobila u pokretu. On je ubijen oko 22 sata ispred svoje kuće u budvanskom naselju Dubovica.

Šaranović je osumnjičen za organizovanje ubistva Beograđanina Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića (43), navodnog vođe zemunskog klana.

Slobodan Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu gde je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Ratkom Koljenšićem iz Danilovgrada organizovao ubistvo Nikole Bojovića, u centru Beograda 29. aprila 2013. godine.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu. U optužnici piše da su planirali da ubiju i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća za koje su verovali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića - Slobodanovog brata, ubijenog u Beogradu 2009. godine.

Istraga o ubistvu Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je bio glavni osumnjičeni u oba slučaja, podsećaju Vijesti.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu Miloš Vojnović je početkom februara priznao je da je bio deo kriminalne grupe koja je ubila Nikolu Bojovića (39), brata Luke Bojovića (43) i Miloša Vidakovića u Budvi 1. jula 2013. godine.

On je rekao da je Šaranović naručio ubistvo Nikole Bojovića iz osvete, jer je smatrao da je Nikolin brat Luka Bojović kriv za ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića.

Branislav Šaranović je ubijen u Beogradu u oktobru 2009. godine, a Nikola Bojović krajem aprila 2013. godine.

MUP Crne Gore saopštio je da nadležni preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva.

U saopštenju crnogorskog MUP-a, dostavljenom Tanjugu, navodi se da službenici Uprave policije MUP - Centra bezbednosti Budva, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ubistva S.Š. (79) iz Budve.

U saopštenju se potvrđuju informacije koje su prethodno objavili crnogorski mediji, a po kojima je "S.Š. ubijen oko 22 sata, u naselju Dubovica u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, od strane nepoznatog lica na čijoj se identifikaciji radi".

U toku je uviđaj i preduzimaju se sve neophodne mere i radnje na pronalasku izvršioca i rešavanju ovog krivičnog dela, navodi MUP Crne Gore.

Slobodan Šaranović je bio vlasnik više preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji, a preko srpskih kompanija "Lutrijafilnik" i "40 kamenje", posedovao je devet menjačnica i nekoliko kockarnica.

Vlasnik je i firme "Filnik", sa sedištem u Beču, uključene u kockarski biznis.

Izvor: Alo
Foto: Vijesti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rafael

12.03.2017 05:08

Nisu trebali gledati onaj fim, Kum.

ODGOVORITE
Name

Real-an

12.03.2017 07:54

Unistise turisticku sezonu Crnoj Gori

ODGOVORITE