АБА: Болден као Даниловић, Цедевита ипак јача од ФМП-а!

ФМП одиграо одличну утакмицу, али се Рајан Боутрајт постарао да у Загребу не буде изненађења. "Сокићи" чекају Партизан или Будућност у полуфиналу плеј-офа.  Цедевита је друга - пукла стотка! Билан и Боутрајт поништили фантастичног Болдена! Звезда бира противника у полуфиналу, Загрепчани убедљиво добили тим из Железника.

Кошарка 11.03.2017 | 21:20
АБА: Болден као Даниловић, Цедевита ипак јача од ФМП-а!
Џона Болден убацио је Цедевити седам тројки из седам покушаја, као Саша Даниловић на утакмици Њујорк - Мајами пре 20 година, али то није било довољно да ФМП Железник (скор 10-16) поквари планове фавориту.

Цедевита (20-6) је на свом паркету славила резултатом 104:92 (20:24, 29:21, 31:29, 24:18) и освајањем другог места обезбедила предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.

Кога ће 18. марта угостити у Загребу, на почетку серије до две победе, зависи од исхода утакмице Црвена звезда - Будућност у понедељак.

Ако победи лидер и бранилац трона, полуфинални парови биће Звезда - Будућност и Цедевита - Партизан, а ако Подгоричани изненаде у дворани "Александар Николић", они ће се померити на треће место, па ће даље играти Звезда - Партизан и Цедевита - Будућност.

Ако је на тренутак постојала дилема ко ће заузети другу позицију након лигашког дела Јадранске лиге, сада више не постоји - на њој се налази Цедевита. Хрватски шампион је убедљиво савладао ФМП и тако дефинитивно оверио место одмах иза Црвене звезде пред почетак доигравања - 104:92 (20:24, 29:21, 31:29, 24:18).

Дакле, сада је ситуација јасна - Црвена звезда сама бира противника у полуфиналу регионалног такмичења. Уколико победи Будућност иде управо на црногорског првака, а ако изгуби од Подгоричана - иде на Партизан. И има предност домаћег терена у сваком случају. 

Дуго су Пантери из Железника мучили Цедевиту, упркос изостанку капитена Филипа Човића. И то зато што је Џона Болден још једном свима ставио до знања да је играч спреман за још веће изазове. Фантастично вече иза себе има аустралијски крилни кошаркаш. Меч је завршио са 23 поена, али и невероватних 7/7 ван линије 6,75 метара!

Али, оног тренутка када је Болден средином последњег квартала напустио паркет због пет личних грешки, Цедевита је прегазила ФМП. Тада су и отпловиле и последње лађе гостију са надом да могу до сензације. Јер, већ тада Цедевита је имала двоцифрену предност.

Одговорност је преузео Тони Катић, убележио пет од својих десет поена у самом финишу и тако оверио тријумф, док су у првом плану били Миро Билан и Рајан Боутрајт. Цедевитин тандем доминирао је паркетом и поништио Болденов учинак са збирно 43 поена. Први је имао 23, други 20 поена. 

ФМП се једнако држао све до самог финиша трећег квартала, када је Болден убацио своју претпоследњу тројку на мечу и донео једно од бројних изједначења (74:74). Али, у врло кратком временском периоду уследиле су две везане Боутрајтове тројке, за 80:74 пред завршних десет минута. Серија се наставила преко Американца на старту последњег квартала, а одлично га је испратио Филип Крушлин с новом тројком за прву двоцифрену разлику. Од тог тренутка постојао је само један тим - Цедевита. 

Пантерима није помогло ни то што је Марко Љубичић повукао с 21 поеном и седам асистенција, те пет изгубљених лопти. Није много помогло ни то што је Дејан Давидовацимао 16 поена и шест завршних додавања. Једноставно, изостанак Филипа Човића био је више него евидентан. Зато се и није могло до сензације.

ФМП сезону завршава у доњем делу табеле, између девете и једанаесте позиције. Зависно од осталих резултата. 

АБА ЛИГА, 26. коло

Петак:

Мега Лекс - Карпош Соколи 82:69
/Спасојевић 20 - Трајковски 17/

Субота:

Игокеа - Партизан 70:64

Цедевита - ФМП 104:92
/Билан 23 - Болден 23/

Недеља:

19.00 Крка - Цибона
19.00 Задар - Олимпија

Понедељак:

18.00 МЗТ - Морнар
21.00 Црвена звезда - Будућност

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар