''Делфини'' комплетни први пут после Рија!

Репрезентација Србије окупиће се у недељу за дуел с Немачком у Светској лиги, а први пут ће бити у најјачем саставу од Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.  "Добро је да се мало видимо, да радимо и да играмо", казао је селектор Дејан Савић.

Остали спортови 12.03.2017 | 16:10
''Делфини'' комплетни први пут после Рија!
Олимпијски шампиони, сви осим "пензионисаних" Живка Гоцића и Слободана Никића, окупиће се у недељу увече на тренингу репрезентације у базену Завода за спорт и медицину спорта у Кошутњаку.

Селектор Дејан Савић је позвао следеће ватерполисте: Гојко Пијетловић (Орадеа), Душан Мандић, Филип Филиповић, Душко Пијетловић (Про Реко), Сава Ранђеловић и Немања Убовић (Бреша), Стефан Митровић (Ференцварош), Милан Алексић, Андрија Прлаиновић (Солнок), Бранислав Митровић, Милош Ћук (Егер), Никола Јакшић и Ђорђе Лазић (Паризан), Страхиња и Виктор Рашовић (Барселонета).

"Делфинима" следи дуел са Немачком у Зрењанину, у оквиру Светске лиге, који се игра 14. марта.

"На овај начин улазимо у сезону у којој је главни циљ Светско првенство. Добро је да се мало видимо, да радимо и играмо. Драго ми је што ћемо играти у Зрењанину јер на тај начин настављамо праксу да се представимо градовима у Србији", рекао је селектор Дејан Савић.

Управо је селектор Савић био иницијатор сјајне идеје прошле године када је организована "мтс Турнеја шампиона". Тада је ватерполо репрезентација играла у Новом Саду, Београду, Нишу, Крагујевцу, а организована је и посета Косову и Метохији.

"Када смо били на Златибору, тренирали смо у новом базену у Ужицу. Жао ми је што пред Рио због хладне воде нисмо са Мађарима играли у Смедереву. Имали смо турнир у Бору, играли и у Шапцу, Суботици, Крушевцу. И увек је било прелепо, видели смо колико навијачи цене оно што радимо, али то је и обавеза за нас", додао је селектор.

Ватерполисти ће у понедељак имати два тренинга, а у уторак путују у Зрењанин.

Меч се игра од 18 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар