Нервозни Вања... Позивао противнике на тучу, па умало пребио судију!

Кажњен са три меча суспензије, а могао би да добије још! Голман Лехије, Милинковић Савић на дербију против Леха није "био сам свој", па му прети озбиљнија санкција на захтев пољске комисије арбитара.

Фудбал 10.03.2017 | 19:30
Нервозни Вања... Позивао противнике на тучу, па умало пребио судију!
Ватрено је било у недељу на дербију пољске Екстракласе између домаћег Леха из Познања и гостујуће Лехије из Гдањска. Било је толико ватрено да чак тројица играча гостију није завршило сусрет због искључења, а један од њих је био и Вања Милинковић Савић.

Наш талентовани голман је потпуно изгубио живце, утрчао на терен са клупе и претио противничким играчима по завршетку првог полувремена, прозивавши их на тучу у тунелу зашта је добио жути картон, да би у 78. минуту сусрета који је завршен победом Леха од 1:0, потпуно "изгубио компас". Како пишу пољски медији, на мети Милинковић Савића се у 78. минуту нашао главни судија Марсињак који је могао да прође као бос по трњу пошто је наш голман имао намеру да се физички обрачуна са њим. Саиграчи, међу којим и капитенМилош Красић су ову момчину од преко два метра и 100 кг једва успели да зауставе, а да нису ко зна како би прошао несрећни арбитар. Наравно, уследио је директни црвени.

И управо због тог детаља момак који је рођен у Шпанији могао би озбиљно да надрља иако је већ добио три меча суспензије. Тамошња судијска комисија сада тражи строжу казну за напад на службено лице, а шта ће бити од тога, остаје да се види.

Иако је несумњиво погрешио, показавши наш углавном по лошем чувени ратоборни карактер, мора се ипак стати у одбрану нашег момка. Наиме, он је био незаменљив на голу клуба из Гдањска целу прву полусезону, да би након што су га продали Торину у који прелази овог лета, закуцали за клупу. Фрустрација се очигледно нагомилала и Вања је у недељу једноставно "пукао". Милинковић Савић  је 20. фебруара напунио тек 20 година, тако да су неискуство и младалачка врела крв учинили своје.

Лехија је тренутно прва са само два бода предности над трећепласираним Лехом у пољској Екстракласи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар