Nervozni Vanja... Pozivao protivnike na tuču, pa umalo prebio sudiju!

Kažnjen sa tri meča suspenzije, a mogao bi da dobije još! Golman Lehije, Milinković Savić na derbiju protiv Leha nije "bio sam svoj", pa mu preti ozbiljnija sankcija na zahtev poljske komisije arbitara.

Fudbal 10.03.2017 | 19:30
Nervozni Vanja... Pozivao protivnike na tuču, pa umalo prebio sudiju!
Vatreno je bilo u nedelju na derbiju poljske Ekstraklase između domaćeg Leha iz Poznanja i gostujuće Lehije iz Gdanjska. Bilo je toliko vatreno da čak trojica igrača gostiju nije završilo susret zbog isključenja, a jedan od njih je bio i Vanja Milinković Savić.

Naš talentovani golman je potpuno izgubio živce, utrčao na teren sa klupe i pretio protivničkim igračima po završetku prvog poluvremena, prozivavši ih na tuču u tunelu zašta je dobio žuti karton, da bi u 78. minutu susreta koji je završen pobedom Leha od 1:0, potpuno "izgubio kompas". Kako pišu poljski mediji, na meti Milinković Savića se u 78. minutu našao glavni sudija Marsinjak koji je mogao da prođe kao bos po trnju pošto je naš golman imao nameru da se fizički obračuna sa njim. Saigrači, među kojim i kapitenMiloš Krasić su ovu momčinu od preko dva metra i 100 kg jedva uspeli da zaustave, a da nisu ko zna kako bi prošao nesrećni arbitar. Naravno, usledio je direktni crveni.

I upravo zbog tog detalja momak koji je rođen u Španiji mogao bi ozbiljno da nadrlja iako je već dobio tri meča suspenzije. Tamošnja sudijska komisija sada traži strožu kaznu za napad na službeno lice, a šta će biti od toga, ostaje da se vidi.

Iako je nesumnjivo pogrešio, pokazavši naš uglavnom po lošem čuveni ratoborni karakter, mora se ipak stati u odbranu našeg momka. Naime, on je bio nezamenljiv na golu kluba iz Gdanjska celu prvu polusezonu, da bi nakon što su ga prodali Torinu u koji prelazi ovog leta, zakucali za klupu. Frustracija se očigledno nagomilala i Vanja je u nedelju jednostavno "pukao". Milinković Savić  je 20. februara napunio tek 20 godina, tako da su neiskustvo i mladalačka vrela krv učinili svoje.

Lehija je trenutno prva sa samo dva boda prednosti nad trećeplasiranim Lehom u poljskoj Ekstraklasi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar