ЕЛ: Звезда "чува" круну у дворишту ''Краља''!

Кошаркаши Црвене звезде од 21 час гостују екипи Реал Мадрида у мечу 25. кола Евролиге.

Кошарка 10.03.2017 | 18:20
ЕЛ: Звезда "чува" круну у дворишту ''Краља''!
"Краљевски клуб" је лидер на табели са 18 победа и шест пораза, а црвено-бели су на шестом месту са скором 14/10.

Биће то обрачун најбоље одбране у Европи, Звездине, и другог најбољег напада, Реаловог

У првом сусрету ове сезоне, црвено-бели су савладали Мадриђане у Београду 82-70.

Тренер српског и регионалног шампиона Дејан Радоњић рекао је да ће црвено-бели пробати одбраном и контролом ритма да зауставе напад Реал Мадрида у Евролиги, иако ће играти ослабљени.

"Сваки меч је прилика за наш тим да се покаже у најбољем могућем светлу. Покушаћемо то да урадимо, без обзира на ситуацију у којој се налазимо и велику снагу ривала. Наш главни задатак биће да одбраном и контролом ритма смањимо огроман нападачки квалитет који поседује Реал. У игри нашег противника доста тога полази од Серхија Љуља, али ту је плејада врхунских играча. Чека нас веома тежак задатак", рекао је Радоњић.

С друге страен, тренер Реал Мадрида Пабло Ласо сматра је да је Црвена звезда страшан тим који има изграђен свој стил игре.

“Црвена звезда је јак тим који је покривен на свакој позицији. Имају јаке играче и то чини њихову одбрану још бољом. Имају добре скакачке способности, то им помаже да осигурају своје нападе. Створили су свој стил игре и то их чини страшни тимом. Гудурић, Лазић и Џенкинс су укључени у игру, могу да погађају споља и иду на улаз. Ноћиони неће играти на овом мечу, покушао је да буде спреман, али не желимо да форсирамо његов повратак. Хантер и Дончић такође имају малих проблема, али се надам да ће бири спремни за овај меч“, рекао је Ласо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар