EL: Zvezda "čuva" krunu u dvorištu ''Kralja''!

Košarkaši Crvene zvezde od 21 čas gostuju ekipi Real Madrida u meču 25. kola Evrolige.

Košarka 10.03.2017 | 18:20
EL: Zvezda "čuva" krunu u dvorištu ''Kralja''!
"Kraljevski klub" je lider na tabeli sa 18 pobeda i šest poraza, a crveno-beli su na šestom mestu sa skorom 14/10.

Biće to obračun najbolje odbrane u Evropi, Zvezdine, i drugog najboljeg napada, Realovog

U prvom susretu ove sezone, crveno-beli su savladali Madriđane u Beogradu 82-70.

Trener srpskog i regionalnog šampiona Dejan Radonjić rekao je da će crveno-beli probati odbranom i kontrolom ritma da zaustave napad Real Madrida u Evroligi, iako će igrati oslabljeni.

"Svaki meč je prilika za naš tim da se pokaže u najboljem mogućem svetlu. Pokušaćemo to da uradimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo i veliku snagu rivala. Naš glavni zadatak biće da odbranom i kontrolom ritma smanjimo ogroman napadački kvalitet koji poseduje Real. U igri našeg protivnika dosta toga polazi od Serhija Ljulja, ali tu je plejada vrhunskih igrača. Čeka nas veoma težak zadatak", rekao je Radonjić.

S druge straen, trener Real Madrida Pablo Laso smatra je da je Crvena zvezda strašan tim koji ima izgrađen svoj stil igre.

“Crvena zvezda je jak tim koji je pokriven na svakoj poziciji. Imaju jake igrače i to čini njihovu odbranu još boljom. Imaju dobre skakačke sposobnosti, to im pomaže da osiguraju svoje napade. Stvorili su svoj stil igre i to ih čini strašni timom. Gudurić, Lazić i Dženkins su uključeni u igru, mogu da pogađaju spolja i idu na ulaz. Noćioni neće igrati na ovom meču, pokušao je da bude spreman, ali ne želimo da forsiramo njegov povratak. Hanter i Dončić takođe imaju malih problema, ali se nadam da će biri spremni za ovaj meč“, rekao je Laso.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar