Џенкинс о гостовању Реалу: Зауставиш Љуља, па зграбиш побједу!

Црвено-бели у Мадриду имају овог петка од 21 сат велику препреку на путу ка Топ 8 Евролиге, а сјајни Американац нови задатак да “похапси” најопасније “краљевиће” и замени повређеног Јовића.

Кошарка 10.03.2017 | 16:45
Џенкинс о гостовању Реалу: Зауставиш Љуља, па зграбиш побједу!
Огњен Кузмић пружа МВП партије, Бранко Лазић игра кошарку живота, Марко Симоновић цепа мрежице из меча у меч и све то понекад потисне учинак Чарлса Џенкинса. А амерички бек са српским пасошем само код Дејана Радоњића игра овако невероватно.

Неуспела епизода у Арманију прошле сезоне брзо је обрисана јер је тренер Звезде од Ђенке направио чудо. - Тренер ми верује, дуго се познајемо и улива ми сигурност - открива Џенкинс за Блицспорт какав однос има с Радоњићем.

То поверење посебно је испливало против Бамберга у прошлом колу, када је амерички бек принудно играо плеја уместо повређеног Стефана Јовића. Пришао му је Радоњић на загревању уочи меча, што иначе не ради, посаветовао га и на крају је баш он решио утакмицу. И на вечерашњем гостовању у Мадриду мењаће Јовића.

- Реал је један од најтежих противника. Одлично игра код куће и први је на табели. Нема сумње, биће то судар наше препознатљиве, снажне одбране и једног од најбољих европских напада.

Док смо разговарали, Џенкинс је држао папире - рецепт како укротити Реалове кошгетере попут Серхија Љуља, суперталентованог Луке Дончића, прекаљеног Рудија Фернандеза или увек неугодног Џејсија Керола.

- То је оно што уобичајено добијамо за сваку утакмицу, скаутинг противничких играча, да знамо на кога треба посебно да пазимо. Гледамо и снимке ривала како бисмо се што боље припремили за меч и знали шта треба да радимо.

Американац који ужива у Београду уверава да су спремни да се ухвате у коштац са асовима Реала.

- Мораш да будеш спреман за такве дуеле. Љуљ је један од најбољих бекова у Европи. Игра сваки меч агресивно и биће велики изазов за све. Посебно за мене, морам да се сачувам раних фаулова, али и да пробамо да им изнудимо тешке шутеве и што више их намучимо. Знамо одакле прети опасност. Имају одличну спољну линију, доминантне играче, а и млади кошаркаши су им невероватни. На нама је да пробамо да одиграмо добро и да тестирамо нашу одбрану против фантастичне екипе - сумирао је Џенкинс.

Селидба у Арену

Кошаркаши Звезде ће последње две утакмице као домаћин у лигашком делу Евролиге, против Олимпијакоса и Уникса, одиграти у Комбанк арени. Наша највећа хала била је заузета због Европског првенства у атлетици и других активности, црвено-бели су велике победе извојевали у некадашњем “Пиониру” и сада ће пред 20.000 ватрених навијача бити у прилици да задају коначни ударац ривалима и домогну се Топ 8.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар