Dženkins o gostovanju Realu: Zaustaviš Ljulja, pa zgrabiš pobjedu!

Crveno-beli u Madridu imaju ovog petka od 21 sat veliku prepreku na putu ka Top 8 Evrolige, a sjajni Amerikanac novi zadatak da “pohapsi” najopasnije “kraljeviće” i zameni povređenog Jovića.

Košarka 10.03.2017 | 16:45
Dženkins o gostovanju Realu: Zaustaviš Ljulja, pa zgrabiš pobjedu!
Ognjen Kuzmić pruža MVP partije, Branko Lazić igra košarku života, Marko Simonović cepa mrežice iz meča u meč i sve to ponekad potisne učinak Čarlsa Dženkinsa. A američki bek sa srpskim pasošem samo kod Dejana Radonjića igra ovako neverovatno.

Neuspela epizoda u Armaniju prošle sezone brzo je obrisana jer je trener Zvezde od Đenke napravio čudo. - Trener mi veruje, dugo se poznajemo i uliva mi sigurnost - otkriva Dženkins za Blicsport kakav odnos ima s Radonjićem.

To poverenje posebno je isplivalo protiv Bamberga u prošlom kolu, kada je američki bek prinudno igrao pleja umesto povređenog Stefana Jovića. Prišao mu je Radonjić na zagrevanju uoči meča, što inače ne radi, posavetovao ga i na kraju je baš on rešio utakmicu. I na večerašnjem gostovanju u Madridu menjaće Jovića.

- Real je jedan od najtežih protivnika. Odlično igra kod kuće i prvi je na tabeli. Nema sumnje, biće to sudar naše prepoznatljive, snažne odbrane i jednog od najboljih evropskih napada.

Dok smo razgovarali, Dženkins je držao papire - recept kako ukrotiti Realove košgetere poput Serhija Ljulja, supertalentovanog Luke Dončića, prekaljenog Rudija Fernandeza ili uvek neugodnog Džejsija Kerola.

- To je ono što uobičajeno dobijamo za svaku utakmicu, skauting protivničkih igrača, da znamo na koga treba posebno da pazimo. Gledamo i snimke rivala kako bismo se što bolje pripremili za meč i znali šta treba da radimo.

Amerikanac koji uživa u Beogradu uverava da su spremni da se uhvate u koštac sa asovima Reala.

- Moraš da budeš spreman za takve duele. Ljulj je jedan od najboljih bekova u Evropi. Igra svaki meč agresivno i biće veliki izazov za sve. Posebno za mene, moram da se sačuvam ranih faulova, ali i da probamo da im iznudimo teške šuteve i što više ih namučimo. Znamo odakle preti opasnost. Imaju odličnu spoljnu liniju, dominantne igrače, a i mladi košarkaši su im neverovatni. Na nama je da probamo da odigramo dobro i da testiramo našu odbranu protiv fantastične ekipe - sumirao je Dženkins.

Selidba u Arenu

Košarkaši Zvezde će poslednje dve utakmice kao domaćin u ligaškom delu Evrolige, protiv Olimpijakosa i Uniksa, odigrati u Kombank areni. Naša najveća hala bila je zauzeta zbog Evropskog prvenstva u atletici i drugih aktivnosti, crveno-beli su velike pobede izvojevali u nekadašnjem “Pioniru” i sada će pred 20.000 vatrenih navijača biti u prilici da zadaju konačni udarac rivalima i domognu se Top 8.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar