Ердоган с Путином да би прекорио ЕУ

Сиријски сукоб биће једна од главних тема предстојећих разговора Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердоана у Москви, наводи "Дејли експрес".

Свијет 10.03.2017 | 08:31
Ердоган с Путином да би прекорио ЕУ
Осим тога, лист пише да турске власти намеравају да искористе овај сусрет да би још једном изразиле своје незадовољство политиком Брисела.

Због раста напетости између Брисела и Анкаре, Реџеп Тајип Ердоан одлучио је да ојача везе са Владимиром Путином, сматра "Дејли експрес". Овог петка у Москви ће бити одржан састанак двојице лидера и, како наводи лист, турске власти намјеравају да га искористе како би показале своје незадовољство Европском унијом.

Главна тема разговора највјероватније ће бити сукоб у Сирији. Предсједници такође планирају да разговарају о изградњи нуклеарне електране "Акују" и гасоводу "Турски ток", који ће ојачати позицију Русије на европском тржишту. Једна од "интрига" разговора је могућа продаја Турској најновијих руских система С-400.

У међувремену, према писању листа, прије предстојећег састанка двојице лидера, турске власти нису пропустиле прилику да "прекоре" ЕУ. Ове недЈеље дошло је до скандала када је Ердоан упоредио актуелну владу Њемачке са нацистима. И без тога сложени односи међу двије НАТО савезнице погоршали су се након хапшења њемачког новинара у Турској.

Раније су извори из турске Владе саопштили за "Дејли екпрес" да се у земљи "акумулира бијес" према Европској унији. Они тврде да Брисел покушава да оптужи Анкару за нарушавање миграционог договора и да не издваја обећана средства, док сама Турска мора сваке године да потроши милијарде на издржавање три милиона избјеглица.

(Спутњик)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БЛ ЦЗ

10.03.2017 08:29

Још да врате Бабу и макну Алијиног Бакета,мајка га позлатила, ето и нама просперитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

10.03.2017 08:31

Аја Софија, Константинопољ, Византија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

10.03.2017 09:15

Ердоган говори сто Путин мисли. Мало по мало оде ЕУ под шапу руског медвједа. Тресу се гаце Клинтонових полтрона и фасиста. Дрз се зути....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

10.03.2017 09:47

Тако је Борац само се ти надај. Зна оно у нади се и умире .

Name

Ре.борац

10.03.2017 10:46

Бице бице како ти казес. Ја до подне ја до иза подне ја за неку годину