ЕЛ: Басконија покварила рођендан Жоцу, Богдан џаба дао 26 поена!

Кошаркаши Басконије савладали су Фенербахче 79:74, у дербију 25. кола Евролиге у Истанбулу и изједначила се са Црвеном звездом на табели.  Баски растурили Жељкову журку! Због пораза Фенера све кува на табели! Турском тиму није помогло ни 26 поена Богдана Богдановића.

Кошарка 09.03.2017 | 21:10
ЕЛ: Басконија покварила рођендан Жоцу, Богдан џаба дао 26 поена!
Упрскос сјајној партији Богдана Богдановића са 26 поена, Шпанци су доминацијом у скоку и одличним шутем за три поена славили на рођендан тренера домаћина Жељка Обрадовића.

Шпанци су водили током већег дела меча, на полувремену имали осам поена, стигли до двоцифрене предности средином последњег квартала, али се Фенер враћа у игру серијом 8:0, поенима Калинића, Богдановића и Антића (68:70).

Гости прекидају низ домаћина и одржавају благу предност до последњег минута, а Богдановић погађа оба пенала 36 секунди пре краја и смањује на 76:74.

Ларкин је с друге стране био половичан са линије за слободна бацања, након чега Фенер траљаво организује следећи напад.

Богдановић и Датоме не успевају да изборе позицију за шут, Бенет је очајнички покушао да погоди тројку за изједначење али промашује на десетак секунди пре краја, па Шпанци односе победу у Истанбулу.

Богдановић је био убедљиво најефикаснији играч Фенера, шутирао је 7/10 за два и 2/5 за три, те имао осам асистенција и два скока, али и пет изгубљених лопти. Једини са двоцифреним учинком уз српског бека био је Италијан Луиђи Датоме са десет поена.

Ентони Бенет је убацио девет, осам је додао Никола Калинић (2/4 два, 1/1 три) уз пет скокова, седам је имао Перо Антић, док су по шест постигли Јан Весели и Мелих. Подбацио је Боби Диксон са само два.

Басконију је предводио Шејн Ларкин са 19 поена, десет је додао Рафа Лус, док су по седам убацили Адам Ханга (6ск), Родриг Бобуа, Јака Блажич, Ким Тили, Торнике Шенхелија и Чејс Бадинџер.

Фенербахче је остао четврти на табели са скором 16-9, али је све даље од борбе за другу позицију. Басконија се 14. тријумфом поравнала са Звездом на деоби шестог места.

Басконија је упропастила 57. рођендан најтрофејнијем европском тренеру Жељку Обрадовићу и нанела Фенербахчеу пораз у сред Истанбула у 25. колу Евролиге са 79:74 (19:18, 24:17, 18:20, 18:19).

Овај пораз Фенербахчеа, девети у такмичењу, односно победа гостију из Виторије могла би да закомпликује ситуацију на табели.

Басконија сада има скор 14-11, Звезда има меч мање и исти број победа, а деветопласирана Дарушафака има утакмицу мање и два тријумфа мање.  

Баскијци су заиста играли квалитетно на Босфору, водили су током већег дела утакмице, четири минута пре краја су имали и 10 поена предности (70:67).

А онда су Никола Калинић и Богдан Богдановић погодили тројке, па је Антић био прецизан са линије за слободна бацања, а Бенет после закуцавања и Фенер је пришао на поен заостатка.

А онда је Родриг Бобуа тројком, хладан као шприцер, утишао целу халу и одговорио домаћину на сјајан начин одшкринуо врата победе Басконији. Упркос свему, имао је Фенербахче прилику да дође до продужетка, али Бенет није био прецизан за три поена.

Узалуд је била и одлична партија Богдана Богдановића који је постигао 26 поена за турског шампиона. Калинић је дао осам, а Јан Весели шест поена. Код Баскије је најбољи стрелац био Шејн Ларкин са 19 поена.

Турски тим у следећем колу гостује Бамбергу у Немачкој, док Басконија чека лидера ЦСКА у Виторији.

Евролига, 25. коло:
Фенербахче – Басконија 74:79
ЦСКА – Галатасарај 85:69
Жалгирис – Панатинаикос
Макаби – Емпорио Армани
Барселона – УНИКС

Петак:
Анадолу Ефес – Бамберг
Олимпијакос – Дарушафака
Реал Мадрид – Црвена звезда

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар