EL: Baskonija pokvarila rođendan Žocu, Bogdan džaba dao 26 poena!

Košarkaši Baskonije savladali su Fenerbahče 79:74, u derbiju 25. kola Evrolige u Istanbulu i izjednačila se sa Crvenom zvezdom na tabeli.  Baski rasturili Željkovu žurku! Zbog poraza Fenera sve kuva na tabeli! Turskom timu nije pomoglo ni 26 poena Bogdana Bogdanovića.

Košarka 09.03.2017 | 21:10
EL: Baskonija pokvarila rođendan Žocu, Bogdan džaba dao 26 poena!
Uprskos sjajnoj partiji Bogdana Bogdanovića sa 26 poena, Španci su dominacijom u skoku i odličnim šutem za tri poena slavili na rođendan trenera domaćina Željka Obradovića.

Španci su vodili tokom većeg dela meča, na poluvremenu imali osam poena, stigli do dvocifrene prednosti sredinom poslednjeg kvartala, ali se Fener vraća u igru serijom 8:0, poenima Kalinića, Bogdanovića i Antića (68:70).

Gosti prekidaju niz domaćina i održavaju blagu prednost do poslednjeg minuta, a Bogdanović pogađa oba penala 36 sekundi pre kraja i smanjuje na 76:74.

Larkin je s druge strane bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, nakon čega Fener traljavo organizuje sledeći napad.

Bogdanović i Datome ne uspevaju da izbore poziciju za šut, Benet je očajnički pokušao da pogodi trojku za izjednačenje ali promašuje na desetak sekundi pre kraja, pa Španci odnose pobedu u Istanbulu.

Bogdanović je bio ubedljivo najefikasniji igrač Fenera, šutirao je 7/10 za dva i 2/5 za tri, te imao osam asistencija i dva skoka, ali i pet izgubljenih lopti. Jedini sa dvocifrenim učinkom uz srpskog beka bio je Italijan Luiđi Datome sa deset poena.

Entoni Benet je ubacio devet, osam je dodao Nikola Kalinić (2/4 dva, 1/1 tri) uz pet skokova, sedam je imao Pero Antić, dok su po šest postigli Jan Veseli i Melih. Podbacio je Bobi Dikson sa samo dva.

Baskoniju je predvodio Šejn Larkin sa 19 poena, deset je dodao Rafa Lus, dok su po sedam ubacili Adam Hanga (6sk), Rodrig Bobua, Jaka Blažič, Kim Tili, Tornike Šenhelija i Čejs Badindžer.

Fenerbahče je ostao četvrti na tabeli sa skorom 16-9, ali je sve dalje od borbe za drugu poziciju. Baskonija se 14. trijumfom poravnala sa Zvezdom na deobi šestog mesta.

Baskonija je upropastila 57. rođendan najtrofejnijem evropskom treneru Željku Obradoviću i nanela Fenerbahčeu poraz u sred Istanbula u 25. kolu Evrolige sa 79:74 (19:18, 24:17, 18:20, 18:19).

Ovaj poraz Fenerbahčea, deveti u takmičenju, odnosno pobeda gostiju iz Vitorije mogla bi da zakomplikuje situaciju na tabeli.

Baskonija sada ima skor 14-11, Zvezda ima meč manje i isti broj pobeda, a devetoplasirana Darušafaka ima utakmicu manje i dva trijumfa manje.  

Baskijci su zaista igrali kvalitetno na Bosforu, vodili su tokom većeg dela utakmice, četiri minuta pre kraja su imali i 10 poena prednosti (70:67).

A onda su Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović pogodili trojke, pa je Antić bio precizan sa linije za slobodna bacanja, a Benet posle zakucavanja i Fener je prišao na poen zaostatka.

A onda je Rodrig Bobua trojkom, hladan kao špricer, utišao celu halu i odgovorio domaćinu na sjajan način odškrinuo vrata pobede Baskoniji. Uprkos svemu, imao je Fenerbahče priliku da dođe do produžetka, ali Benet nije bio precizan za tri poena.

Uzalud je bila i odlična partija Bogdana Bogdanovića koji je postigao 26 poena za turskog šampiona. Kalinić je dao osam, a Jan Veseli šest poena. Kod Baskije je najbolji strelac bio Šejn Larkin sa 19 poena.

Turski tim u sledećem kolu gostuje Bambergu u Nemačkoj, dok Baskonija čeka lidera CSKA u Vitoriji.

Evroliga, 25. kolo:
Fenerbahče – Baskonija 74:79
CSKA – Galatasaraj 85:69
Žalgiris – Panatinaikos
Makabi – Emporio Armani
Barselona – UNIKS

Petak:
Anadolu Efes – Bamberg
Olimpijakos – Darušafaka
Real Madrid – Crvena zvezda

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar