Зашто кажеш вијагра, а мислиш на бицикл?!

Чувене плаве пилулице као врсту и даље дозвољеног допинга по свему судећи користе водеће британске бициклистичке екипе!

Остали спортови 11.03.2017 | 10:45
Зашто кажеш вијагра, а мислиш на бицикл?!
Уз САД, Велика Британија, тачније њене спортске институције прве су и најжешће напале Русију за системско допинговање. Због тога је уследио низ забрана, опрвданих и неоправданих за велики број руских спортиста, од учешћа на Олимпијским играма у Рију, па све до Марије Шарапове.

Јасно је да се политичко бојно поље преселило и у спорт, у намери да се "велики медвед" што више понизи и упрља. Али, заборавили су на "ону" мечку која има обичај да заигра пред вратима када јој се најмање надамо. А она је сада оплела колце и код Британаца.

Озбиљне сумње у допинг, пре свега у бициклизму, у редовима најјаче острвске и једне од најјачих екипа на свету, Тим Скаја већ се увелико врте по највећим медијима. На удару је и легендарни сер Бредли Вигинс, победник Тур де Франса 2012. и петоструки освајач златних олимпијских одличја, али се засад ништа не покреће по судовима.

И док истраге, углавно новинарске и даље трају појавио се један заиста бизаран податак, а то је да тамошње највеће бициклистичке екипе још од 2010. користе чувени лек за проблем са потенцијом код мушкараца не би ли побољшале резултате својим такмичарима. На стази, наравно, не у кревету. У питању је "вијагра" која осим побољшања ерекције има још неколико нусефеката. Између осталих повећава проток кисеоника у крв, што значајно утиче на побољшање преформанси спортиста. Међународна антидопинг агенција је још 2008. разматрала да "моћне плаве пилулице" стави на листу забрањених средстава, али је из непознатих разлога одустала.

И једно питање за крај -  како је уопште могуће возити бицикл стотинама километара са ерекцијом, и то неприродном? Из дана у дан. Неко би морао да нам објасни.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар