Zašto kažeš vijagra, a misliš na bicikl?!

Čuvene plave pilulice kao vrstu i dalje dozvoljenog dopinga po svemu sudeći koriste vodeće britanske biciklističke ekipe!

Ostali sportovi 11.03.2017 | 10:45
Zašto kažeš vijagra, a misliš na bicikl?!
Uz SAD, Velika Britanija, tačnije njene sportske institucije prve su i najžešće napale Rusiju za sistemsko dopingovanje. Zbog toga je usledio niz zabrana, oprvdanih i neopravdanih za veliki broj ruskih sportista, od učešća na Olimpijskim igrama u Riju, pa sve do Marije Šarapove.

Jasno je da se političko bojno polje preselilo i u sport, u nameri da se "veliki medved" što više ponizi i uprlja. Ali, zaboravili su na "onu" mečku koja ima običaj da zaigra pred vratima kada joj se najmanje nadamo. A ona je sada oplela kolce i kod Britanaca.

Ozbiljne sumnje u doping, pre svega u biciklizmu, u redovima najjače ostrvske i jedne od najjačih ekipa na svetu, Tim Skaja već se uveliko vrte po najvećim medijima. Na udaru je i legendarni ser Bredli Vigins, pobednik Tur de Fransa 2012. i petostruki osvajač zlatnih olimpijskih odličja, ali se zasad ništa ne pokreće po sudovima.

I dok istrage, uglavno novinarske i dalje traju pojavio se jedan zaista bizaran podatak, a to je da tamošnje najveće biciklističke ekipe još od 2010. koriste čuveni lek za problem sa potencijom kod muškaraca ne bi li poboljšale rezultate svojim takmičarima. Na stazi, naravno, ne u krevetu. U pitanju je "vijagra" koja osim poboljšanja erekcije ima još nekoliko nusefekata. Između ostalih povećava protok kiseonika u krv, što značajno utiče na poboljšanje preformansi sportista. Međunarodna antidoping agencija je još 2008. razmatrala da "moćne plave pilulice" stavi na listu zabranjenih sredstava, ali je iz nepoznatih razloga odustala.

I jedno pitanje za kraj -  kako je uopšte moguće voziti bicikl stotinama kilometara sa erekcijom, i to neprirodnom? Iz dana u dan. Neko bi morao da nam objasni.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar