Алонсо се изјаснио о Хондиној “нечистој крви”...

Шпанац тврди да мотор за Мекларен нема снагу и позданост, али и да је спорији за 30 км/ч у односу на конкуренцију.

Остали спортови 12.03.2017 | 19:15
Алонсо се изјаснио о Хондиној “нечистој крви”...
Не пише се добро за Фернанда Алонса. Шампионске амбиције за њега остају само пусти снови, јер Хонда је изгледа направила све, само не добар мотор. Шта рећи, јер писали смо већ да је притисак уља на јапанској погонској јединици од почетка био проблем, а да се затим причало и о електроници. У Барселони је сходно томе Меклареновој посада требало више мотора него чарапа за сво особље…

„Изузетно је тешко оценити каква је шасија пошто не возимо истим брзинама као остали. Тренутно све делује добро, тачније под контролом. Болид добро реагује на промене правца и задовољан сам балансом. Мислим да са те стране не заостајемо много за водећима”, прича Алонсо, а затим прелази на своју муку. Спор је, тром па на стази његов наступ више личи на ревиалну вожњу него на конкурентну јурку са штоперицом.

Притисак уља је зауставио игру клипова Меклареновог болида

“Тренутно имамо проблем, а то је погонска јединица. Мотор је непоуздан и недостаје му снага и карактер. Мислим да смо и до 30 км/ч спорији од осталих. Уз такав заостатак на правцу, јако је тешко стећи прави осећај. Морамо да се поправимо пред прву трку”, рекао јеФернандо Алонсо, да би сам закључио причу на коју је сувишно давати даље образложење.

“Мекларен је годинама био доминантна сила. Сви имају страхопоштовање према нашем тиму зато што је познато колико брзо можемо да реагујемо. У тиму буквално сви морају да реагују и остану заједно и то је оно што очекујем“, закључио је Фернандо Алонсо.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар