Alonso se izjasnio o Hondinoj “nečistoj krvi”...

Španac tvrdi da motor za Meklaren nema snagu i pozdanost, ali i da je sporiji za 30 km/č u odnosu na konkurenciju.

Ostali sportovi 12.03.2017 | 19:15
Alonso se izjasnio o Hondinoj “nečistoj krvi”...
Ne piše se dobro za Fernanda Alonsa. Šampionske ambicije za njega ostaju samo pusti snovi, jer Honda je izgleda napravila sve, samo ne dobar motor. Šta reći, jer pisali smo već da je pritisak ulja na japanskoj pogonskoj jedinici od početka bio problem, a da se zatim pričalo i o elektronici. U Barseloni je shodno tome Meklarenovoj posada trebalo više motora nego čarapa za svo osoblje…

„Izuzetno je teško oceniti kakva je šasija pošto ne vozimo istim brzinama kao ostali. Trenutno sve deluje dobro, tačnije pod kontrolom. Bolid dobro reaguje na promene pravca i zadovoljan sam balansom. Mislim da sa te strane ne zaostajemo mnogo za vodećima”, priča Alonso, a zatim prelazi na svoju muku. Spor je, trom pa na stazi njegov nastup više liči na revialnu vožnju nego na konkurentnu jurku sa štopericom.

Pritisak ulja je zaustavio igru klipova Meklarenovog bolida

“Trenutno imamo problem, a to je pogonska jedinica. Motor je nepouzdan i nedostaje mu snaga i karakter. Mislim da smo i do 30 km/č sporiji od ostalih. Uz takav zaostatak na pravcu, jako je teško steći pravi osećaj. Moramo da se popravimo pred prvu trku”, rekao jeFernando Alonso, da bi sam zaključio priču na koju je suvišno davati dalje obrazloženje.

“Meklaren je godinama bio dominantna sila. Svi imaju strahopoštovanje prema našem timu zato što je poznato koliko brzo možemo da reagujemo. U timu bukvalno svi moraju da reaguju i ostanu zajedno i to je ono što očekujem“, zaključio je Fernando Alonso.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar