Шампиони се клањају шампионки: Ивана, капа доле!

Душко Пијетловић у име целе ватерполо репрезентације послао поруку европској првакињи у скоку у даљ: "Доказујеш да си велика". О новом циклусу "делфина" каже: "Негде ћемо, некад, морати да паднемо".

Остали спортови 10.03.2017 | 20:15
Шампиони се клањају шампионки: Ивана, капа доле!
И у сунчаном Сиднеју пратило се недавно Европско првенство у атлетици и историјски успех Иване Шпановић. Скоком од 7,24, српска хероина задивила је цео свет, а њен успех није промакао ни нашим ватерполистима, такође великим љубимцима нације.

Душко Пијетловић и Филип Филиповић тренутно бораве у Аустралији, где су учествовали на спектакуларном Ол-стар мечу. На "другом крају света", они су пратили Иванин наступ и навијали за њу.

"Искористио бих прилику да у име свих ватерполо репрезентативаца честитам Ивани Шпановић на изванредном резултату и великом успеху. Урадила је фантастичну ствар за нашу земљу и српску атлетику. Она већ годинама у континуитету осваја медаље и то је најбољи доказ да је велика шампионка. За све што је урадила дубок наклон и капа доле", рекао је Пијетловић.

Он и Филиповић наступили су на наведеној ревијалној утакмици и заиста јединственом амбијенту - у базену надомак мора. Таласи су их запљускивали, а они су играли ватерполо.

"Фићи је ово друго учешће, мени деби, а занимљиво је да је тренер Ол-стар екипе био наш Душан Крстић који ради на једном аустралијском универзитету. Утакмица је одиграна у аутентичном амбијенту на отвореном базену у Сиднеју на плажи Бонди, тик уз море. То је манифестација која се већ традиционално одржава у циљу промоције ватерпола и све је било феноменално организовано. Била ми је част да буде део такве приче".

Одмах после повратка из Аустралије, Пијетловић ће усмерити пажњу ка новом окупљању репрезентације. У Зрењанину, 14. марта, "делфини" ће у најјачем саставу играти против Немачке меч Светске лиге.

"Постепено почињемо припреме за завршни турнир (20-25. јун), а дуел са Немцима ће бити иделано прилика за то. Од Олимпијских игара нисмо одиграли меч у пуном саставу и ова утакмица ће нам сигурно много значити да видимо како ће ствари функционисати без Живка Гоцића и Слободана Никића. Позивам публику да дође на базен, а ми ћемо се потрудити да им приредимо добру утакмицу и победу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар