Šampioni se klanjaju šampionki: Ivana, kapa dole!

Duško Pijetlović u ime cele vaterpolo reprezentacije poslao poruku evropskoj prvakinji u skoku u dalj: "Dokazuješ da si velika". O novom ciklusu "delfina" kaže: "Negde ćemo, nekad, morati da padnemo".

Ostali sportovi 10.03.2017 | 20:15
Šampioni se klanjaju šampionki: Ivana, kapa dole!
I u sunčanom Sidneju pratilo se nedavno Evropsko prvenstvo u atletici i istorijski uspeh Ivane Španović. Skokom od 7,24, srpska heroina zadivila je ceo svet, a njen uspeh nije promakao ni našim vaterpolistima, takođe velikim ljubimcima nacije.

Duško Pijetlović i Filip Filipović trenutno borave u Australiji, gde su učestvovali na spektakularnom Ol-star meču. Na "drugom kraju sveta", oni su pratili Ivanin nastup i navijali za nju.

"Iskoristio bih priliku da u ime svih vaterpolo reprezentativaca čestitam Ivani Španović na izvanrednom rezultatu i velikom uspehu. Uradila je fantastičnu stvar za našu zemlju i srpsku atletiku. Ona već godinama u kontinuitetu osvaja medalje i to je najbolji dokaz da je velika šampionka. Za sve što je uradila dubok naklon i kapa dole", rekao je Pijetlović.

On i Filipović nastupili su na navedenoj revijalnoj utakmici i zaista jedinstvenom ambijentu - u bazenu nadomak mora. Talasi su ih zapljuskivali, a oni su igrali vaterpolo.

"Fići je ovo drugo učešće, meni debi, a zanimljivo je da je trener Ol-star ekipe bio naš Dušan Krstić koji radi na jednom australijskom univerzitetu. Utakmica je odigrana u autentičnom ambijentu na otvorenom bazenu u Sidneju na plaži Bondi, tik uz more. To je manifestacija koja se već tradicionalno održava u cilju promocije vaterpola i sve je bilo fenomenalno organizovano. Bila mi je čast da bude deo takve priče".

Odmah posle povratka iz Australije, Pijetlović će usmeriti pažnju ka novom okupljanju reprezentacije. U Zrenjaninu, 14. marta, "delfini" će u najjačem sastavu igrati protiv Nemačke meč Svetske lige.

"Postepeno počinjemo pripreme za završni turnir (20-25. jun), a duel sa Nemcima će biti idelano prilika za to. Od Olimpijskih igara nismo odigrali meč u punom sastavu i ova utakmica će nam sigurno mnogo značiti da vidimo kako će stvari funkcionisati bez Živka Gocića i Slobodana Nikića. Pozivam publiku da dođe na bazen, a mi ćemo se potruditi da im priredimo dobru utakmicu i pobedu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar