ЦИА шпијунира из срца Њемачке

Конзулат САД у немачком граду Франкфурту се користи као велика истурена база за хаковање.

Свијет 08.03.2017 | 16:33
ЦИА шпијунира из срца Њемачке
Њемачка влада данас није могла да потврди аутентичност података о интерним разговорима у ЦИА коју је објавио сајт Викиликс, преноси Ројтерс.

Нкемачки медији нашли су документе у којима се наводи да се конзулат САД у немачком граду Франкфурту користи као велика истурена база за хаковање.

Портпарол њемачког министарства спољних послова рекао је да је њемачка влада у контакту са властима САД у вези овог проблема.

Како је пренео Дојче веле, према најновијим открићима Викиликса, ЦИА је усред Њемачке стационирала специјалну хакерску јединицу која припрема кибернетичке нападе на циљеве у Европи, Африци и на Блиском истоку.

Викиликс је читаву документацију о раду те јединице почео да објављује под називом “Купола 7: откривене хакерске алатке ЦИА” и то као, према сопственим наводима, најобимнију документацију те врсте у историји.

Платформа наводи да поменута јединица има назив “Група за развој инжењеринга” (ЕДГ) и дио је одјељења ЦИА које, са око 5.000 запослених, ради као Центар за кибернетичку шпијунажу и налази се у Ленглију у Вирџинији.  Документа о којима је ријеч потичу из приручника за хакере који има 16.000 страна и налази се на серверима ЦИА који нису повезани са интернетом, али јесу са посебно добро обезбеђеном интранет-мрежом званом ДЕВЛАН.

Текстови потичу из неколико последњих година – најновији из 2016. године.

Извор: Телеграф.рс/ Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Па Ста

08.03.2017 20:02

Немој се и небој се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре, бегај

09.03.2017 00:11

САД има преко два милиона људи у затвору. Тацно да они прогањају своје градјане и да је најгора ствар упетљати се с дрзављанимс. Једна Американка удата за Сведјанина да би прекинула лов дигла је новац од осигурања и изгубила богатство јер је то урадила 30 година прерано. Кад сам је задњи пут срела казала је како је несретна јер је Американка. Доктор је наука.