CIA špijunira iz srca Njemačke

Konzulat SAD u nemačkom gradu Frankfurtu se koristi kao velika isturena baza za hakovanje.

Svijet 08.03.2017 | 16:33
CIA špijunira iz srca Njemačke
Njemačka vlada danas nije mogla da potvrdi autentičnost podataka o internim razgovorima u CIA koju je objavio sajt Vikiliks, prenosi Rojters.

Nkemački mediji našli su dokumente u kojima se navodi da se konzulat SAD u nemačkom gradu Frankfurtu koristi kao velika isturena baza za hakovanje.

Portparol njemačkog ministarstva spoljnih poslova rekao je da je njemačka vlada u kontaktu sa vlastima SAD u vezi ovog problema.

Kako je preneo Dojče vele, prema najnovijim otkrićima Vikiliksa, CIA je usred Njemačke stacionirala specijalnu hakersku jedinicu koja priprema kibernetičke napade na ciljeve u Evropi, Africi i na Bliskom istoku.

Vikiliks je čitavu dokumentaciju o radu te jedinice počeo da objavljuje pod nazivom “Kupola 7: otkrivene hakerske alatke CIA” i to kao, prema sopstvenim navodima, najobimniju dokumentaciju te vrste u istoriji.

Platforma navodi da pomenuta jedinica ima naziv “Grupa za razvoj inženjeringa” (EDG) i dio je odjeljenja CIA koje, sa oko 5.000 zaposlenih, radi kao Centar za kibernetičku špijunažu i nalazi se u Lengliju u Virdžiniji.  Dokumenta o kojima je riječ potiču iz priručnika za hakere koji ima 16.000 strana i nalazi se na serverima CIA koji nisu povezani sa internetom, ali jesu sa posebno dobro obezbeđenom intranet-mrežom zvanom DEVLAN.

Tekstovi potiču iz nekoliko poslednjih godina – najnoviji iz 2016. godine.

Izvor: Telegraf.rs/ Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pa Sta

08.03.2017 21:02

Nemoj se i neboj se...

ODGOVORITE
Name

Idi bre, begaj

09.03.2017 01:11

SAD ima preko dva miliona ljudi u zatvoru. Tacno da oni proganjaju svoje gradjane i da je najgora stvar upetljati se s drzavljanims. Jedna Amerikanka udata za Svedjanina da bi prekinula lov digla je novac od osiguranja i izgubila bogatstvo jer je to uradila 30 godina prerano. Kad sam je zadnji put srela kazala je kako je nesretna jer je Amerikanka. Doktor je nauka.