Црвени каранфил симбол 8. марта

На крају, једна црвена машна показаће да је то поклон дат са великом љубављу и симболиком која има значај за Дан жена.

Мода и љепота 07.03.2017 | 21:40
Црвени каранфил симбол 8. марта
Црвени каранфил је био синоним за Дан жена, 8. март, али и војнике који полажу заклетву да ће бранити државу.

Сам црвени каранфил има велики значај и симболику сам по себи, јер је директно повезан са нашом културом и традицијом. Ниједан други цвијет као црвени каранфил нема тако густе латице и тако изражену боју која подсјећа на руж кармина или усне младе и здраве дјевојке.

Љепота каранфила кроз дужину витке стабљике на чијем се крају налази велики, отворени цвијет може да се истакне још више тако што ћемо око ње додати неколико гранчица савијене брезе. Бреза у себи има махагони боју, а обмотавањем и везивањем гранчица додатно се учвршћује крта стабљика каранфила. Бреза је савитљива и може да се обмота око цијеле дршке каранфила.

При врху треба направити полукруг са савијеним гранчицама брезе чиме ће цвијет још више доћи до изражаја. Стабљику са брезиним гранчицама треба везати пантљиком и додати, можда, бисер који симболише чисту душу и љубав. Бисер може да се залијепи или чиодом забоде у средину цвијета. На крају, једна црвена машна показаће да је то поклон дат са великом љубављу и симболиком која има значај за Дан жена.

Мајци можете сами да направити корпу у коју ћете ставити сунђер за аранжирање. Сунђер претходно треба да се потопи у воду и стави на тацницу која се поставља на дно корпе. Треба припремити цвијеће и гранчице које симболишу пролеће: висибабе, нарцисе, лале, кукурек, гранчице са лисним или пупољцима воћа и обавезно маховину.

У оближњој цвјећари може и да се купи цвијеће и од свега да се формира корпа која имитира природу. У горњем дијелу треба да буду гранчице са пупољцима, испод цвјетови висибабе и у основи да маховином како би се добила имитација пејзажа. На крају се ставља машница од материјала уз ољуштену кору дрвета или поморанџу. Уз труд, рад и идеју, корпа ће имати велики значај.

Мајке и баке воле башту и природу, све што их подскећа на детињство и што буди та осјећања.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар