Crveni karanfil simbol 8. marta

Na kraju, jedna crvena mašna pokazaće da je to poklon dat sa velikom ljubavlju i simbolikom koja ima značaj za Dan žena.

Moda i ljepota 07.03.2017 | 21:40
Crveni karanfil simbol 8. marta
Crveni karanfil je bio sinonim za Dan žena, 8. mart, ali i vojnike koji polažu zakletvu da će braniti državu.

Sam crveni karanfil ima veliki značaj i simboliku sam po sebi, jer je direktno povezan sa našom kulturom i tradicijom. Nijedan drugi cvijet kao crveni karanfil nema tako guste latice i tako izraženu boju koja podsjeća na ruž karmina ili usne mlade i zdrave djevojke.

Ljepota karanfila kroz dužinu vitke stabljike na čijem se kraju nalazi veliki, otvoreni cvijet može da se istakne još više tako što ćemo oko nje dodati nekoliko grančica savijene breze. Breza u sebi ima mahagoni boju, a obmotavanjem i vezivanjem grančica dodatno se učvršćuje krta stabljika karanfila. Breza je savitljiva i može da se obmota oko cijele drške karanfila.

Pri vrhu treba napraviti polukrug sa savijenim grančicama breze čime će cvijet još više doći do izražaja. Stabljiku sa brezinim grančicama treba vezati pantljikom i dodati, možda, biser koji simboliše čistu dušu i ljubav. Biser može da se zalijepi ili čiodom zabode u sredinu cvijeta. Na kraju, jedna crvena mašna pokazaće da je to poklon dat sa velikom ljubavlju i simbolikom koja ima značaj za Dan žena.

Majci možete sami da napraviti korpu u koju ćete staviti sunđer za aranžiranje. Sunđer prethodno treba da se potopi u vodu i stavi na tacnicu koja se postavlja na dno korpe. Treba pripremiti cvijeće i grančice koje simbolišu proleće: visibabe, narcise, lale, kukurek, grančice sa lisnim ili pupoljcima voća i obavezno mahovinu.

U obližnjoj cvjećari može i da se kupi cvijeće i od svega da se formira korpa koja imitira prirodu. U gornjem dijelu treba da budu grančice sa pupoljcima, ispod cvjetovi visibabe i u osnovi da mahovinom kako bi se dobila imitacija pejzaža. Na kraju se stavlja mašnica od materijala uz oljuštenu koru drveta ili pomorandžu. Uz trud, rad i ideju, korpa će imati veliki značaj.

Majke i bake vole baštu i prirodu, sve što ih podskeća na detinjstvo i što budi ta osjećanja.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar