Тамо гдје сам - Србија је заштићена

Кандидат за председника Србије Александар Вучић поручио је вечерас да, за разлику од својих политичких ривала, досовских политичара, он у свакој прилици, у земљи и иностранству, у сусрету са страним политичарима, и онима који нам нису склони, увијек заступа интересе своје земље и свог народа. Вучић је најавио долазак и у Сарајево.

Србија 06.03.2017 | 20:57
Тамо гдје сам - Србија је заштићена
"Тамо гдје сам - има неко ко говори у име наше Србије. Тамо је Србија заштићена", рекао је Вучић на преизборном митингу у Младеновцу.

 Поносан је, каже, што није имао лаке разговоре, прије неки дан, са представницом ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини, а није било лако, јер се борио не за себе или против својих политичких противника, већ за Србе са Косова и Метохије, за Републику Српску, за мир у Босни и Херцеговини, за добру Србију, за нова поглавља, инвестиције, фабрике...

Уосталом, додао је, немојте мене да слушате о томе како представници бившег режима говоре странцима против своје земље, слушајте њих саме:

"Сами кажу да у 45 минута разговора с Могерини њих петорица нису говорили ништа друго осим против своје државе, против мене, и своје легитимно изабране владе".

Због тога је, каже, поносан на себе и на разговоре с Могерини, коју иначе поштује јер се бори за интересе ЕУ, али не жели лоше Србији. 

"Борио сам се за нашу земљу, а не за себе, и нисам се борио против њих, јер борићу се и за њих, за сваког градјанина Србије, без обзира за кога гласао и којој политичкој партији припадао. У томе је разлика измедју нас и њих", рекао је Вучић.

Он је у том контексту подсјетио на, како је рекао, један од лично најтежих тренутака када је нападнут на комеморацији у Поточарима, у Сребреници, и када је самом себи рекао: "Нећеш сагнути, ни погнути главу, јер представљаш Србију, а од тога веће части нема".

Ми смо, каже, Срби поносни и нећемо главу да погнемо тамо гдје нас терају, већ гдје ми то хоћемо.

Најавио је да ће заступати интересе земље и на самиту у Сарајеву, гдје ће се сви са Балкана састати али да не иде тамо зато што је то једноставно, већ зато што тамо гдје је -  има неко ко говори у име Србије, и Србија је заштићена тамо гдје је.

Како је рекао, обавијештен је да ће Албанци на Косову чак и мимо свог Устава донијети одлуку о формирању војске, а да су у Хрватској тражили да наш амбасадор додје у њихово министарство, ваљда да изразе протест због споменика који ћемо подићи мајору Тепићу.

Вучић је рекао да могу многи да инсистирају колико хоће на чему год хоће, али ћемо ми тражити мир сваког дана разговоре са Албанцима.

Није му, каже, тешко свакога дана да разговара и са Тачијем, и Мустафом, али да има граница које Србија неће никада да прелази.

"Знамо шта хоћемо" поручио је Вучић.

А онима у Србији, који пријете и који причају да ће код нас бити пуцања као у Македонији поручује да им то неће дозволити и да о томе могу само да сањају:

"Можеш да сањаш колико хоћеш, али нећеш да пуцаш на српску дјецу да би се долепао фотеље", рекао је Вучић.

"Ударајте вас десеторица, колико можете, ја ћу да се борим, а наша побједа значи сигурну будућност Србије", поручио је Вучић политичким противницима на изборима.

 Извор: Тањуг

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

доxа

06.03.2017 20:12

Јаци си од Супермана све цес ти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.03.2017 07:04

Будући патријарх...

Name

нпр

06.03.2017 20:59

Пуно причаш и хвалиш се не иде на добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управу си 1000℅

07.03.2017 00:27

Управу си 1000℅.

Name

Ре:нпр,

07.03.2017 01:40

Мозе ти бити зао,сто ниси саслусао Кенедијев " говор у коме говори свове народу на некоме протесту. народ трази висе и висе; завлада тисина . НЕ ТРАЗОТЕ ДА ВАМ АМЕРИКА СВЕ ДА? НЕГО РЕЦИТЕ СТА МОЗЕТЕ ВИ ДА УЦИНИТЕ ЗА ЊУ , ДА БИ НАМ СВИМА БИЛО СУТРА ЛЕПСЕ И БОЉЕ. ДАЛИ СТЕ РАЗУМЕЛУ. Бунтовници.

Name

разумио

06.03.2017 22:08

Србија у раљама неоколонијализма, и то је та застита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ударила власт у главу

07.03.2017 01:33

Не смију га поново изабрати. Ако га изаберу, унистице их као сто је нас унистио Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЛОТ

07.03.2017 02:20

БРРРРРРРРРРРРРР МИГОВИ СТИЗУ 28 МАРТА 29 НА РЕМОНТ. ВУЦИЦУУУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београд на води

07.03.2017 02:53

Спасиоц Србије, све распродао, нема висе ста пропадати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТД

07.03.2017 05:11

Додик, Вучић и њихова булумента.... Заштитници??? Е Срби драги шта урадишмо сами себи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

07.03.2017 05:35

Опозиција говорила 45 минута против своје Државе? Једино Вучићу ако си ти та држава, и сваки напад на тебе и СНС за тебе је напад на Србију. Слично нешто је и изјавио и Милорад Додик након Састанка са Могеринијевом у Сарајеву, као да ти је Додик у изборном штабу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирхад

07.03.2017 06:07

Споменик Тепицу је срамота,цијела барутана је била минирана,прије три дана експлозије у једном дијелу магацина нас око 25 смо побјеглу из касарне а богами је било и Срба,са тепицем је остао један војник мислим да је био уз Лесковца,његов циљ је био дигнути цијели комплекс магацина гдје би било порусено пола Бјеловара а успио је дигнути један мали дио у облизњем мјесту уз њих двојицу погинуло је око 15 хрв.војника који су предходно онеспособили постављени експлозив.То је зива истина о "храбром"мајору Тепицу а да је успио у свом науму на хиљаде зртава би било медју цивилима и ми тада заробљени војници јна вјероватно неби били зиви.Цовјек је 90 године вец поприлицно био "попуцао".

ОДГОВОРИТЕ