Tamo gdje sam - Srbija je zaštićena

Kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da, za razliku od svojih političkih rivala, dosovskih političara, on u svakoj prilici, u zemlji i inostranstvu, u susretu sa stranim političarima, i onima koji nam nisu skloni, uvijek zastupa interese svoje zemlje i svog naroda. Vučić je najavio dolazak i u Sarajevo.

Srbija 06.03.2017 | 20:57
Tamo gdje sam - Srbija je zaštićena
"Tamo gdje sam - ima neko ko govori u ime naše Srbije. Tamo je Srbija zaštićena", rekao je Vučić na preizbornom mitingu u Mladenovcu.

 Ponosan je, kaže, što nije imao lake razgovore, prije neki dan, sa predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, a nije bilo lako, jer se borio ne za sebe ili protiv svojih političkih protivnika, već za Srbe sa Kosova i Metohije, za Republiku Srpsku, za mir u Bosni i Hercegovini, za dobru Srbiju, za nova poglavlja, investicije, fabrike...

Uostalom, dodao je, nemojte mene da slušate o tome kako predstavnici bivšeg režima govore strancima protiv svoje zemlje, slušajte njih same:

"Sami kažu da u 45 minuta razgovora s Mogerini njih petorica nisu govorili ništa drugo osim protiv svoje države, protiv mene, i svoje legitimno izabrane vlade".

Zbog toga je, kaže, ponosan na sebe i na razgovore s Mogerini, koju inače poštuje jer se bori za interese EU, ali ne želi loše Srbiji. 

"Borio sam se za našu zemlju, a ne za sebe, i nisam se borio protiv njih, jer boriću se i za njih, za svakog gradjanina Srbije, bez obzira za koga glasao i kojoj političkoj partiji pripadao. U tome je razlika izmedju nas i njih", rekao je Vučić.

On je u tom kontekstu podsjetio na, kako je rekao, jedan od lično najtežih trenutaka kada je napadnut na komemoraciji u Potočarima, u Srebrenici, i kada je samom sebi rekao: "Nećeš sagnuti, ni pognuti glavu, jer predstavljaš Srbiju, a od toga veće časti nema".

Mi smo, kaže, Srbi ponosni i nećemo glavu da pognemo tamo gdje nas teraju, već gdje mi to hoćemo.

Najavio je da će zastupati interese zemlje i na samitu u Sarajevu, gdje će se svi sa Balkana sastati ali da ne ide tamo zato što je to jednostavno, već zato što tamo gdje je -  ima neko ko govori u ime Srbije, i Srbija je zaštićena tamo gdje je.

Kako je rekao, obaviješten je da će Albanci na Kosovu čak i mimo svog Ustava donijeti odluku o formiranju vojske, a da su u Hrvatskoj tražili da naš ambasador dodje u njihovo ministarstvo, valjda da izraze protest zbog spomenika koji ćemo podići majoru Tepiću.

Vučić je rekao da mogu mnogi da insistiraju koliko hoće na čemu god hoće, ali ćemo mi tražiti mir svakog dana razgovore sa Albancima.

Nije mu, kaže, teško svakoga dana da razgovara i sa Tačijem, i Mustafom, ali da ima granica koje Srbija neće nikada da prelazi.

"Znamo šta hoćemo" poručio je Vučić.

A onima u Srbiji, koji prijete i koji pričaju da će kod nas biti pucanja kao u Makedoniji poručuje da im to neće dozvoliti i da o tome mogu samo da sanjaju:

"Možeš da sanjaš koliko hoćeš, ali nećeš da pucaš na srpsku djecu da bi se dolepao fotelje", rekao je Vučić.

"Udarajte vas desetorica, koliko možete, ja ću da se borim, a naša pobjeda znači sigurnu budućnost Srbije", poručio je Vučić političkim protivnicima na izborima.

 Izvor: Tanjug

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

doxa

06.03.2017 20:12

Jaci si od Supermana sve ces ti...

ODGOVORITE
Name

Dragan

07.03.2017 07:04

Budući patrijarh...

Name

npr

06.03.2017 20:59

Puno pričaš i hvališ se ne ide na dobro.

ODGOVORITE
Name

Upravu si 1000℅

07.03.2017 00:27

Upravu si 1000℅.

Name

Re:npr,

07.03.2017 01:40

Moze ti biti zao,sto nisi saslusao Kenedijev " govor u kome govori svove narodu na nekome protestu. narod trazi vise i vise; zavlada tisina . NE TRAZOTE DA VAM AMERIKA SVE DA? NEGO RECITE STA MOZETE VI DA UCINITE ZA NJU , DA BI NAM SVIMA BILO SUTRA LEPSE I BOLJE. DALI STE RAZUMELU. Buntovnici.

Name

razumio

06.03.2017 22:08

Srbija u raljama neokolonijalizma, i to je ta zastita.

ODGOVORITE
Name

Udarila vlast u glavu

07.03.2017 01:33

Ne smiju ga ponovo izabrati. Ako ga izaberu, unistice ih kao sto je nas unistio Milorad Dodik.

ODGOVORITE
Name

PILOT

07.03.2017 02:20

BRRRRRRRRRRRRRR MIGOVI STIZU 28 MARTA 29 NA REMONT. VUCICUUU.

ODGOVORITE
Name

Beograd na vodi

07.03.2017 02:53

Spasioc Srbije, sve rasprodao, nema vise sta propadati.

ODGOVORITE
Name

STD

07.03.2017 05:11

Dodik, Vučić i njihova bulumenta.... Zaštitnici??? E Srbi dragi šta uradišmo sami sebi?

ODGOVORITE
Name

Stokan

07.03.2017 05:35

Opozicija govorila 45 minuta protiv svoje Države? Jedino Vučiću ako si ti ta država, i svaki napad na tebe i SNS za tebe je napad na Srbiju. Slično nešto je i izjavio i Milorad Dodik nakon Sastanka sa Mogerinijevom u Sarajevu, kao da ti je Dodik u izbornom štabu.

ODGOVORITE
Name

Mirhad

07.03.2017 06:07

Spomenik Tepicu je sramota,cijela barutana je bila minirana,prije tri dana eksplozije u jednom dijelu magacina nas oko 25 smo pobjeglu iz kasarne a bogami je bilo i Srba,sa tepicem je ostao jedan vojnik mislim da je bio uz Leskovca,njegov cilj je bio dignuti cijeli kompleks magacina gdje bi bilo poruseno pola Bjelovara a uspio je dignuti jedan mali dio u obliznjem mjestu uz njih dvojicu poginulo je oko 15 hrv.vojnika koji su predhodno onesposobili postavljeni eksploziv.To je ziva istina o "hrabrom"majoru Tepicu a da je uspio u svom naumu na hiljade zrtava bi bilo medju civilima i mi tada zarobljeni vojnici jna vjerovatno nebi bili zivi.Covjek je 90 godine vec poprilicno bio "popucao".

ODGOVORITE