Шпановићева: Нападамо злато на СП!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да се спрема за напад на златну медаљу на Светском првенству у Лонодну (4 - 13. августа).

Остали спортови 06.03.2017 | 18:15
Шпановићева: Нападамо злато на СП!
Она је нагласила да можда не би учествовала на овогодишњем Европском дворанском првенству, да се оно није одржало у Београду.

Шпановићева је освојила злато у скоку удаљ на Европском дворанском првенству у Београду, скоком од 7,24 метара, поставивши нови лични и национални рекорд.

То је уједно најбољи резултат сезоне у овој дисциплини у дворани, те трећи скок свих времена, слабији свега 13 центиметара од светског рекорда из 1988. године.

„После Олимпијских игара многи прескачу зимска такмичења, да није у Београду, и ја бих се одморила. Немамо никакву тактику за лето, ово ће бити полазна тачка, Светско првенство је далеко, али се спремамо за напад на злато, знам да ће бити потребан овакав скок, а сада знам да имам основу да тако размишљам“, рекла је Ивана Шпановић на конференцији за медије.

Она се осврнула и на интересантно дизајнирану опрему. Ивана на унутрашњости јакне има и текст српске химне Боже правде.

„Имала сам жељу да укљуцим младе дизајнере, да се осецамо моцно и лепо, тако и треба да буде када се боримо. На крају сви лепо изгледамо и надам се да свима свиђа.“

Тренер Горан Обрадовић рекао је да изузетно поносан на Ивану Шпановић.

„Изузетно сам поносан, првенствено на Ивану, која је урадила нешто сто се дешава три пута у историји, а онда и ово такмичење, уз наду да ће Београд добити организацију Светског првенства. Више није најдража медаља она из Москве, већ ова из Београда.“

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да је поносан на успех Иване Шпановић, као и на организацију такмичења.

„Заиста сам пресрецан и поносан, а ко не би био поносан кад има Ивану и Горана. Све је протекло у најбољем реду, имамо похвале свих челника насег спорта, који казу да је ово најбоље и најлепше такмицење икада одрзано. Квалификовали смо се за организацију СП, проблеми на циљу имају везе са електроником, која није у нашој надлежности. Оборили смо рекорд по броју посетиоца, нико није имао толико гледалаца у једном дану. Честитке нашим атлетичарима, Ивани која је постигла астрономски резултат, највећи по свим таблицама. Иванине границе не можемо да претпоставимо, хвала јој што је осветлала образ Атлетском савезу и целој нацији.“

Директор АСС Слободан Бранковић је истакао да је "краљица спортова" поново на трону.

"Исцеђен сам као да сам трчао три-четири трке, али имам снаге да честитам Ивани и њеном тренеру на изузетно одрадјенон послом. Овакав завршетак сам сањао - са химном, са Иваном, златном медаљом. Показали смо да је атлетска публика културна публика, да није било звиждука ни када је победио албански атлетичар, када је ишла албанска химна, нико није звиждао, бацао петарде... Краљица спортова је је показала да је краљевски спорт и мислим да је више нико никада неће скинути с трона", додао је Бранковић.

Бранковић је рекао је поносан на све који су учествовали у организацији.

"Сигуран сам да можемо достојно да организујемо и Светско првенство, верујем да ћемо и то добити јер имамо људе, имамо душу", рекао је Бранковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар