Španovićeva: Napadamo zlato na SP!

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da se sprema za napad na zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Lonodnu (4 - 13. avgusta).

Ostali sportovi 06.03.2017 | 18:15
Španovićeva: Napadamo zlato na SP!
Ona je naglasila da možda ne bi učestvovala na ovogodišnjem Evropskom dvoranskom prvenstvu, da se ono nije održalo u Beogradu.

Španovićeva je osvojila zlato u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, skokom od 7,24 metara, postavivši novi lični i nacionalni rekord.

To je ujedno najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te treći skok svih vremena, slabiji svega 13 centimetara od svetskog rekorda iz 1988. godine.

„Posle Olimpijskih igara mnogi preskaču zimska takmičenja, da nije u Beogradu, i ja bih se odmorila. Nemamo nikakvu taktiku za leto, ovo će biti polazna tačka, Svetsko prvenstvo je daleko, ali se spremamo za napad na zlato, znam da će biti potreban ovakav skok, a sada znam da imam osnovu da tako razmišljam“, rekla je Ivana Španović na konferenciji za medije.

Ona se osvrnula i na interesantno dizajniranu opremu. Ivana na unutrašnjosti jakne ima i tekst srpske himne Bože pravde.

„Imala sam želju da ukljucim mlade dizajnere, da se osecamo mocno i lepo, tako i treba da bude kada se borimo. Na kraju svi lepo izgledamo i nadam se da svima sviđa.“

Trener Goran Obradović rekao je da izuzetno ponosan na Ivanu Španović.

„Izuzetno sam ponosan, prvenstveno na Ivanu, koja je uradila nešto sto se dešava tri puta u istoriji, a onda i ovo takmičenje, uz nadu da će Beograd dobiti organizaciju Svetskog prvenstva. Više nije najdraža medalja ona iz Moskve, već ova iz Beograda.“

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da je ponosan na uspeh Ivane Španović, kao i na organizaciju takmičenja.

„Zaista sam presrecan i ponosan, a ko ne bi bio ponosan kad ima Ivanu i Gorana. Sve je proteklo u najboljem redu, imamo pohvale svih čelnika naseg sporta, koji kazu da je ovo najbolje i najlepše takmicenje ikada odrzano. Kvalifikovali smo se za organizaciju SP, problemi na cilju imaju veze sa elektronikom, koja nije u našoj nadležnosti. Oborili smo rekord po broju posetioca, niko nije imao toliko gledalaca u jednom danu. Čestitke našim atletičarima, Ivani koja je postigla astronomski rezultat, najveći po svim tablicama. Ivanine granice ne možemo da pretpostavimo, hvala joj što je osvetlala obraz Atletskom savezu i celoj naciji.“

Direktor ASS Slobodan Branković je istakao da je "kraljica sportova" ponovo na tronu.

"Isceđen sam kao da sam trčao tri-četiri trke, ali imam snage da čestitam Ivani i njenom treneru na izuzetno odradjenon poslom. Ovakav završetak sam sanjao - sa himnom, sa Ivanom, zlatnom medaljom. Pokazali smo da je atletska publika kulturna publika, da nije bilo zvižduka ni kada je pobedio albanski atletičar, kada je išla albanska himna, niko nije zviždao, bacao petarde... Kraljica sportova je je pokazala da je kraljevski sport i mislim da je više niko nikada neće skinuti s trona", dodao je Branković.

Branković je rekao je ponosan na sve koji su učestvovali u organizaciji.

"Siguran sam da možemo dostojno da organizujemo i Svetsko prvenstvo, verujem da ćemo i to dobiti jer imamo ljude, imamo dušu", rekao je Branković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar