Вујановић дочекан уз војне почасти

Церемонијом свечаног дочека уз војне почасти испред сједишта Предсједништва БиХ предсједник Црне Горе Филип Вујановић почео је радну посјету Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 06.03.2017 | 07:52
Вујановић дочекан уз војне почасти
Црногорски предсједник свечано је дочекан уз највише државне и војне почасти испред зграде Предсједништва БиХ, а након тога услиједио је сусрет с предсједавајућим Предсједништва Младеном Иванићем и члановима Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем.

Након састанка званичних делегација БиХ и Црне Горе, биће одржана конференција за новинаре на којој ће се обратити Младен Иванић и Филип Вујановић.

Програмом посјете је планирано је да се Вујановић у току дана састане и са члановима колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ и предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем.

Црногорски предсједник ће сутра посјетити и Стару православну цркву Светих арханђела Михаила и Гаврила, Гази Хусрев-бегову џамију, Катедралу Срца Исусова и Синагогу - Музеј Јевреја БиХ.



Како је најављено, домаћин шетње Сарајевом предсједнику Црне Горе биће члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, уз присуство градоначелника Сарајева Абдулаха Скаке.

Вујановић је у Сарајево допутовао по позиву Предсједништва БиХ, а из његовог кабинета је саопштено да ће посјета бити потврда и афирмисање садржајних и пријатељских односа двије државе, као и унапређење сарадње у свим областима. 

БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кики

06.03.2017 07:45

Ја се само питам засто Црна Гора сути. Поводом ревизије на пресуду из 2007 године, оптузница се јасно зове против Србије и Црне Горе. Ми од њих нисмо јос ни ријеци цули, јос нам људи долазе у посјету. Стварно смјесно. Или су посреди неке друге ствари које нису познате???

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Кики

06.03.2017 09:11

Црна Гора је напустила државну заједницу 2006, годину дана прије доношења првобитне пресуде, те због тог у пресуди се иста и не помиње. Друга ствар, веома битна о којој се шпекулира је да ји извор нових необоривих доказа против Србије управо Црна Гора (пред само покретање ревизије десио се сусрет Звиздић-Вучић, затим у два дана, Звиздиж-Ђукановић, и опет након два дана Звиздић-Вучић), и транскрипти са неких 19 сједница врховне команде тадашње војске, те изворни платни спискови високих официра тзв ВРС а извори плаћања су влада Србије), а као одговор на покушај државног удара и узраз добре воље за ратификацију државне границе (предмет Суторина).

Name

ре кики

06.03.2017 10:44

Јасно је зашто ЦГ ћути. И Србија да призна тзв. државу косово и уступи НАТО-у нишки аеродром за базу, више никада не би била мета притисака бјелосвјетских ђилкоша на челу са САД.

Name

радознао

06.03.2017 08:11

Хоце ли га примити Додик ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

06.03.2017 09:59

Па око цега би се свадјали да није ревизије то је И птицама на грани јасно Сад се види да њих уопсте не интерсује обицан народ само своје фотеље цувају а нас би опет гурали да се бијемо медјусобно провидно је постало

Name

Патриота

06.03.2017 11:06

ХаХААХ! Боље и скупље столице/фотеље има Додик! Она Цовица и огребана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

06.03.2017 11:30

то су столице у којима је још рахметли Алија Изетбеговић сједио 1992. године :Д

Name

Кики

06.03.2017 13:42

Лагано је Додику куповати скупи нобел намјестај кад Српска економија и привреда разбија у Еуропи. Цова себи стави 12 милиона будзет и лаганини. Ове у председниству су и скупе,колко раде треба на дрвеним скемлијама да сједе.