Vujanović dočekan uz vojne počasti

Ceremonijom svečanog dočeka uz vojne počasti ispred sjedišta Predsjedništva BiH predsjednik Crne Gore Filip Vujanović počeo je radnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 06.03.2017 | 07:52
Vujanović dočekan uz vojne počasti
Crnogorski predsjednik svečano je dočekan uz najviše državne i vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH, a nakon toga uslijedio je susret s predsjedavajućim Predsjedništva Mladenom Ivanićem i članovima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Nakon sastanka zvaničnih delegacija BiH i Crne Gore, biće održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Mladen Ivanić i Filip Vujanović.

Programom posjete je planirano je da se Vujanović u toku dana sastane i sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Crnogorski predsjednik će sutra posjetiti i Staru pravoslavnu crkvu Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu Srca Isusova i Sinagogu - Muzej Јevreja BiH.



Kako je najavljeno, domaćin šetnje Sarajevom predsjedniku Crne Gore biće član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, uz prisustvo gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Vujanović je u Sarajevo doputovao po pozivu Predsjedništva BiH, a iz njegovog kabineta je saopšteno da će posjeta biti potvrda i afirmisanje sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države, kao i unapređenje saradnje u svim oblastima. 

BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kiki

06.03.2017 07:45

Ja se samo pitam zasto Crna Gora suti. Povodom revizije na presudu iz 2007 godine, optuznica se jasno zove protiv Srbije i Crne Gore. Mi od njih nismo jos ni rijeci culi, jos nam ljudi dolaze u posjetu. Stvarno smjesno. Ili su posredi neke druge stvari koje nisu poznate???

ODGOVORITE
Name

@Kiki

06.03.2017 09:11

Crna Gora je napustila državnu zajednicu 2006, godinu dana prije donošenja prvobitne presude, te zbog tog u presudi se ista i ne pominje. Druga stvar, veoma bitna o kojoj se špekulira je da ji izvor novih neoborivih dokaza protiv Srbije upravo Crna Gora (pred samo pokretanje revizije desio se susret Zvizdić-Vučić, zatim u dva dana, Zvizdiž-Đukanović, i opet nakon dva dana Zvizdić-Vučić), i transkripti sa nekih 19 sjednica vrhovne komande tadašnje vojske, te izvorni platni spiskovi visokih oficira tzv VRS a izvori plaćanja su vlada Srbije), a kao odgovor na pokušaj državnog udara i uzraz dobre volje za ratifikaciju državne granice (predmet Sutorina).

Name

re kiki

06.03.2017 10:44

Jasno je zašto CG ćuti. I Srbija da prizna tzv. državu kosovo i ustupi NATO-u niški aerodrom za bazu, više nikada ne bi bila meta pritisaka bjelosvjetskih đilkoša na čelu sa SAD.

Name

radoznao

06.03.2017 08:11

Hoce li ga primiti Dodik ?

ODGOVORITE
Name

AR

06.03.2017 09:59

Pa oko cega bi se svadjali da nije revizije to je I pticama na grani jasno Sad se vidi da njih uopste ne intersuje obican narod samo svoje fotelje cuvaju a nas bi opet gurali da se bijemo medjusobno providno je postalo

Name

Patriota

06.03.2017 11:06

HaHAAH! Bolje i skuplje stolice/fotelje ima Dodik! Ona Covica i ogrebana.

ODGOVORITE
Name

hm

06.03.2017 11:30

to su stolice u kojima je još rahmetli Alija Izetbegović sjedio 1992. godine :D

Name

Kiki

06.03.2017 13:42

Lagano je Dodiku kupovati skupi nobel namjestaj kad Srpska ekonomija i privreda razbija u Europi. Cova sebi stavi 12 miliona budzet i laganini. Ove u predsednistvu su i skupe,kolko rade treba na drvenim skemlijama da sjede.