СНСД тражи бојкот; СДС - сулуда идеја

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац упозорио је да политичка криза коју су својим неуставним поступцима изазвали Бакир Изетбеговић и СДА није окончана због чега нису испуњени услови да се у уторак одржи сједница Представничког вијећа.

Босна и Херцеговина 05.03.2017 | 14:31
СНСД тражи бојкот; СДС - сулуда идеја
Он је оцијенио да су услови за одржавање сједнице Представничког вијећа данас гори, а политичка криза још тежа и сложенија него прије три седмице.

Кошарац је позвао посланике СДС-а у Представничком вијећу Парламента БиХ да поштују одлуке Народне скупштине Републике Српске и да, заједно са посланицима СНСД-а, упуте поруку да у БиХ без представника српског народа и Републике Српске није могуће доносити никакве одлуке.

Из СДС-а поручују да ова странка сама одлучује о свом наступу у институцијама на нивоу БиХ.

Потпредсједник ГО СДС-а Мирко Шаровић подсјећа на закључак са посљедње сједнице Главног одбора СДС-а у којем се наводи да блокада институција није рационалан и паметан пут, те да постоје много бољи начини да се превазиђе одређена криза или исправе грешке које су починили неки други учесници.

Шаровић позиве из СНСД-а и Додика члановима СДС-а сматра покушајем да диригују одређеним процесима.

"Додик би највјероватније био срећнији да нас нема на 500 км од Сарајева, те да он диригује одређеним процесима. Мислим да му је то жарка жеља. Он мијења тезе и подводи под патриотски чин блокаду институција, а ми сматрамо да то није паметно. Такође, мислим да је то један авантуризам и сулудо", казао је Шаровић.

У случају да Додик није и предсједник СНСД-а можда би, додаје, било простора за разговор.

"Он позивом члановима СДС-а жели да нас елиминише из било какве улоге одлучивања, те да он расчисти тај терен и загосподари ресурсима у Републици Српској, као и да може управља ресурсима на нивоу БиХ. Ми сматрамо да је та политика потпуно превазиђена. Уосталом, он већ одавно није кредибилан да нас представља и да он буде тај који ће да одражава јединство из Републике Српске", оцијенио је Шаровић.

(Вијести.ба)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

АР

05.03.2017 13:43

Усро се Баја па сад трази јос неког да повуце сасобом у конацни нестанак.Вријеме му је истекло И он сам то зна а без обзира сто сад трази неки излаз да се извуце из политицког зивота Нетреба му дати да оде са оним сто је покро

ОДГОВОРИТЕ
Name

05.03.2017 13:57

Док му истекне иммунитет следи Цхорка

Name

Дарко

05.03.2017 14:03

Пустите цовека бас је постен нису ни други бољи.

Name

007

05.03.2017 14:05

А ти си тај што га пресвлаћи.Чувај се да и тебе не повуче.

Name

За 3ге

05.03.2017 16:05

Дом њему истекне имунитет многе ЦЕ трава прекрит показали с избори последњи а идуви Јос висе СЕ показат теби немоземо помоц хер нема ти помоци

Name

Ви ,

05.03.2017 16:30

Дуго вец водите рат,када це се то вец јаданпута заврсити:доста је тога натезања :усагласите те вец једанпута васе ставове.

Name

Вук

05.03.2017 14:12

Какав бојкот , има да иду и бране интересе РС-а , шта ови из СНСД-а хоће , нису изабрани да сједе код куће , примају плату и ништа не раде , ако нису способни нека се повуку и своја мјеста уступе људима који су спремни да бране интересе РС-а памећу , мудрошћу , истрајаношћу тамо гдје треба у скупштинским клупама ,а не да причају којекаке глупости на РТРС-у као естрадне звијезде и хостесе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

труе

05.03.2017 14:48

Тако је Вуче.

Name

и тако

05.03.2017 14:28

И тако пред ове изборе дође у Прњавор Петар Ђокић да тражи од двојице прњаворских социјалиста - одборника да изађу из СДС-ове скупштинске већине. нашта му један од њих каже да је то добра идеја и да он предлаже Ђокићу да својим примјером то покаже тако што ће социјалисти на нивоу РС напустити власт. Кажу да Перица није имао коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војкан

05.03.2017 15:28

Не могу несто да се сјетим да је СНСД несто бојкотовао и блокирао када је био у власти на нивоу БиХ. Они су се једино прославили када су СДС избацили из коалиције да би суровали са Муслиманима и Хрватима. Требао би СзП да изадје са листом уступака које је СНСД цинио док је био у Сарајеву па цемо се изненадити ста је све Спириц и екипа прихватио против интереса Српске. А Додију пуно среце зелим кад му ускоро сервирају јос ред санкција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саровиц

05.03.2017 16:01

Овога ни СА пуском не истјерасте из сарајева ин је веци сарајлија öд свих

ОДГОВОРИТЕ
Name

цудно

05.03.2017 16:21

Јуцер Додик бији нај гласнији за пут у ЕУ а данас вец да се бојкутује тај пут према ЕУ? Како ици према ЕУ ако се институцие на нивоу БиХ блокирају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мода ИВ

05.03.2017 17:15

Ништа чудно, па видиш да га је Црнадак описао баш онаквог какав јесте; пред Могеринијевом мекши од памука, а пред новинарима кабадахија и билмез какав је иначе у животу. Гњида од човјека, и човјек без карактера.

Name

QQ

05.03.2017 16:27

Дали је поступање СДС исправно или није незнам ,сигуран сам да овим поншањем Додик опет добија код народа а СДС губи,већина народа у Додиковем захтјеву не виде последице,ма колико то СДС обашњаво.Тако да ту се незна ко је у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре QQ

05.03.2017 17:21

Ма како не зна човјече божији, па зар има неко у Републици Српској ко не види да је све оно што ради и говори Милорад Додик погрешно и зло по РС.

Name

МГ

05.03.2017 18:56

Да ли смо ми срби за суверену и независну републику србску ја јесам нисам цлан ни једне партије нити би то икада био ако зелимо независност морамо бити слозни и искористити повољн моменат који је мозда и сада био а бице их вјероватно јос дали цемо то искористити са Саровицем и Босицем вјерујте нецемо никад њима су Бх институције много вазније мислим да је Иваниц схватио неке ствари бар је то сад показао и мени је драго због тога сви ми знамо о корупцији и владајуце странке аи опозиције исти су и једни идруги нека опозиција оцисти своје корумпиране и ја цу први за њих гласати интерес рс. на првом мјесту ту је Додик тренутно много бољи.