SNSD traži bojkot; SDS - suluda ideja

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac upozorio je da politička kriza koju su svojim neustavnim postupcima izazvali Bakir Izetbegović i SDA nije okončana zbog čega nisu ispunjeni uslovi da se u utorak održi sjednica Predstavničkog vijeća.

Bosna i Hercegovina 05.03.2017 | 14:31
SNSD traži bojkot; SDS - suluda ideja
On je ocijenio da su uslovi za održavanje sjednice Predstavničkog vijeća danas gori, a politička kriza još teža i složenija nego prije tri sedmice.

Košarac je pozvao poslanike SDS-a u Predstavničkom vijeću Parlamenta BiH da poštuju odluke Narodne skupštine Republike Srpske i da, zajedno sa poslanicima SNSD-a, upute poruku da u BiH bez predstavnika srpskog naroda i Republike Srpske nije moguće donositi nikakve odluke.

Iz SDS-a poručuju da ova stranka sama odlučuje o svom nastupu u institucijama na nivou BiH.

Potpredsjednik GO SDS-a Mirko Šarović podsjeća na zaključak sa posljednje sjednice Glavnog odbora SDS-a u kojem se navodi da blokada institucija nije racionalan i pametan put, te da postoje mnogo bolji načini da se prevaziđe određena kriza ili isprave greške koje su počinili neki drugi učesnici.

Šarović pozive iz SNSD-a i Dodika članovima SDS-a smatra pokušajem da diriguju određenim procesima.

"Dodik bi najvjerovatnije bio srećniji da nas nema na 500 km od Sarajeva, te da on diriguje određenim procesima. Mislim da mu je to žarka želja. On mijenja teze i podvodi pod patriotski čin blokadu institucija, a mi smatramo da to nije pametno. Takođe, mislim da je to jedan avanturizam i suludo", kazao je Šarović.

U slučaju da Dodik nije i predsjednik SNSD-a možda bi, dodaje, bilo prostora za razgovor.

"On pozivom članovima SDS-a želi da nas eliminiše iz bilo kakve uloge odlučivanja, te da on rasčisti taj teren i zagospodari resursima u Republici Srpskoj, kao i da može upravlja resursima na nivou BiH. Mi smatramo da je ta politika potpuno prevaziđena. Uostalom, on već odavno nije kredibilan da nas predstavlja i da on bude taj koji će da odražava jedinstvo iz Republike Srpske", ocijenio je Šarović.

(Vijesti.ba)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

AR

05.03.2017 13:43

Usro se Baja pa sad trazi jos nekog da povuce sasobom u konacni nestanak.Vrijeme mu je isteklo I on sam to zna a bez obzira sto sad trazi neki izlaz da se izvuce iz politickog zivota Netreba mu dati da ode sa onim sto je pokro

ODGOVORITE
Name

3G

05.03.2017 13:57

Dok mu istekne immunitet sledi Chorka

Name

Darko

05.03.2017 14:03

Pustite coveka bas je posten nisu ni drugi bolji.

Name

007

05.03.2017 14:05

A ti si taj što ga presvlaći.Čuvaj se da i tebe ne povuče.

Name

Za 3ge

05.03.2017 16:05

Dom njemu istekne imunitet mnoge CE trava prekrit pokazali s izbori poslednji a iduvi Jos vise SE pokazat tebi nemozemo pomoc her nema ti pomoci

Name

Vi ,

05.03.2017 16:30

Dugo vec vodite rat,kada ce se to vec jadanputa zavrsiti:dosta je toga natezanja :usaglasite te vec jedanputa vase stavove.

Name

Vuk

05.03.2017 14:12

Kakav bojkot , ima da idu i brane interese RS-a , šta ovi iz SNSD-a hoće , nisu izabrani da sjede kod kuće , primaju platu i ništa ne rade , ako nisu sposobni neka se povuku i svoja mjesta ustupe ljudima koji su spremni da brane interese RS-a pameću , mudrošću , istrajanošću tamo gdje treba u skupštinskim klupama ,a ne da pričaju kojekake gluposti na RTRS-u kao estradne zvijezde i hostese.

ODGOVORITE
Name

true

05.03.2017 14:48

Tako je Vuče.

Name

i tako

05.03.2017 14:28

I tako pred ove izbore dođe u Prnjavor Petar Đokić da traži od dvojice prnjavorskih socijalista - odbornika da izađu iz SDS-ove skupštinske većine. našta mu jedan od njih kaže da je to dobra ideja i da on predlaže Đokiću da svojim primjerom to pokaže tako što će socijalisti na nivou RS napustiti vlast. Kažu da Perica nije imao komentara.

ODGOVORITE
Name

Vojkan

05.03.2017 15:28

Ne mogu nesto da se sjetim da je SNSD nesto bojkotovao i blokirao kada je bio u vlasti na nivou BiH. Oni su se jedino proslavili kada su SDS izbacili iz koalicije da bi surovali sa Muslimanima i Hrvatima. Trebao bi SzP da izadje sa listom ustupaka koje je SNSD cinio dok je bio u Sarajevu pa cemo se iznenaditi sta je sve Spiric i ekipa prihvatio protiv interesa Srpske. A Dodiju puno srece zelim kad mu uskoro serviraju jos red sankcija.

ODGOVORITE
Name

Sarovic

05.03.2017 16:01

Ovoga ni SA puskom ne istjeraste iz sarajeva in je veci sarajlija öd svih

ODGOVORITE
Name

cudno

05.03.2017 16:21

Jucer Dodik biji naj glasniji za put u EU a danas vec da se bojkutuje taj put prema EU? Kako ici prema EU ako se institucie na nivou BiH blokiraju?

ODGOVORITE
Name

Moda IV

05.03.2017 17:15

Ništa čudno, pa vidiš da ga je Crnadak opisao baš onakvog kakav jeste; pred Mogerinijevom mekši od pamuka, a pred novinarima kabadahija i bilmez kakav je inače u životu. Gnjida od čovjeka, i čovjek bez karaktera.

Name

QQ

05.03.2017 16:27

Dali je postupanje SDS ispravno ili nije neznam ,siguran sam da ovim ponšanjem Dodik opet dobija kod naroda a SDS gubi,većina naroda u Dodikovem zahtjevu ne vide posledice,ma koliko to SDS obašnjavo.Tako da tu se nezna ko je u pravu

ODGOVORITE
Name

Re QQ

05.03.2017 17:21

Ma kako ne zna čovječe božiji, pa zar ima neko u Republici Srpskoj ko ne vidi da je sve ono što radi i govori Milorad Dodik pogrešno i zlo po RS.

Name

MG

05.03.2017 18:56

Da li smo mi srbi za suverenu i nezavisnu republiku srbsku ja jesam nisam clan ni jedne partije niti bi to ikada bio ako zelimo nezavisnost moramo biti slozni i iskoristiti povoljn momenat koji je mozda i sada bio a bice ih vjerovatno jos dali cemo to iskoristiti sa Sarovicem i Bosicem vjerujte necemo nikad njima su Bh institucije mnogo vaznije mislim da je Ivanic shvatio neke stvari bar je to sad pokazao i meni je drago zbog toga svi mi znamo o korupciji i vladajuce stranke ai opozicije isti su i jedni idrugi neka opozicija ocisti svoje korumpirane i ja cu prvi za njih glasati interes rs. na prvom mjestu tu je Dodik trenutno mnogo bolji.