Кипарски Србин: Финале ЕП, "вјечити дерби", па кући!

Српски спринтер са кипарским документима лично видео колико је популаран у својој родној земљи. Да ли постоји шанса да наступа под нашом заставом? "Мислим да је касно…"

Остали спортови 03.03.2017 | 22:40
Кипарски Србин: Финале ЕП, "вјечити дерби", па кући!
Током трке којом се пласирао у финале, "наш" Кипранин Милан Трајковић доживео је дочек као да је домаћи такмичар. Неколико сати касније, Комбанк арена је гласно навијала за њега док је водио у трци на 60 метара за медаљу.

Међутим, пред крај је "запео", застао, завршио на шестом месту (7,60) и остао без одличја, које је завршило на грудима шампиона Ендија Поција (Велика Британија - 7,51), вицешампиона Паскала Мартино Лагарда (Француска - 7,52) и бронзаног Петра Свободе (Чешка - 7,53).

"Шта да се ради... Спремао сам се за лето. Нисмо имали у плану дворанско првенство, али смо морали да дођемо зато што је у Београду. Задовољан сам финалом, мада је могло боље на крају, али то је 60 метара", рекао је Трајковић (24) у разговору са српским новинарима после финалне трке.

Наступ у Београду била је прилика и да види колико је популаран у родној Србији, која га је упознала током Олимпијских игара у Рију, где је пратила његов наступ у финалу, у којем је био осми.

"Публика је била супер. Били су ту и Сурдуличани, ту је била и цела породица и супер је било", насмејао се Трајковић.

После молбе да још једном кратко преприча како је из родне Сурдулице стигао на Кипар, поново се насмејао.

"Моја прича? Има је на интернету, не знам шта више да додам (осмех)".

"Моји су отишли из Србије после бомбардовања, потражили неки бољи живот, ја сам имао девет година, пошао са њима, остао тамо и тако је...".

Да ли је било контакта са српском атлетском федерацијом или преговора да се такмичи под нашом тробојком?

"Није било контакта... Мислим да је сада касно. Морао бих да у том случају паузирам три године, а годину ако би они пристали, али не би пристали... Три године без такмичења? Не бих то урадио".

После учешћа на ЕП, у Београду ће провести и викенд. У суботу увече отићи ће на стадион Црвене звезде, где ће уживо гледати "вечити дерби".

"Остајем још два дана и идем сутра на дерби. Навијач сам Звезде, али не идем на север, већ на запад", насмејао се Трајковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар