Kiparski Srbin: Finale EP, "vječiti derbi", pa kući!

Srpski sprinter sa kiparskim dokumentima lično video koliko je popularan u svojoj rodnoj zemlji. Da li postoji šansa da nastupa pod našom zastavom? "Mislim da je kasno…"

Ostali sportovi 03.03.2017 | 22:40
Kiparski Srbin: Finale EP, "vječiti derbi", pa kući!
Tokom trke kojom se plasirao u finale, "naš" Kipranin Milan Trajković doživeo je doček kao da je domaći takmičar. Nekoliko sati kasnije, Kombank arena je glasno navijala za njega dok je vodio u trci na 60 metara za medalju.

Međutim, pred kraj je "zapeo", zastao, završio na šestom mestu (7,60) i ostao bez odličja, koje je završilo na grudima šampiona Endija Pocija (Velika Britanija - 7,51), vicešampiona Paskala Martino Lagarda (Francuska - 7,52) i bronzanog Petra Svobode (Češka - 7,53).

"Šta da se radi... Spremao sam se za leto. Nismo imali u planu dvoransko prvenstvo, ali smo morali da dođemo zato što je u Beogradu. Zadovoljan sam finalom, mada je moglo bolje na kraju, ali to je 60 metara", rekao je Trajković (24) u razgovoru sa srpskim novinarima posle finalne trke.

Nastup u Beogradu bila je prilika i da vidi koliko je popularan u rodnoj Srbiji, koja ga je upoznala tokom Olimpijskih igara u Riju, gde je pratila njegov nastup u finalu, u kojem je bio osmi.

"Publika je bila super. Bili su tu i Surduličani, tu je bila i cela porodica i super je bilo", nasmejao se Trajković.

Posle molbe da još jednom kratko prepriča kako je iz rodne Surdulice stigao na Kipar, ponovo se nasmejao.

"Moja priča? Ima je na internetu, ne znam šta više da dodam (osmeh)".

"Moji su otišli iz Srbije posle bombardovanja, potražili neki bolji život, ja sam imao devet godina, pošao sa njima, ostao tamo i tako je...".

Da li je bilo kontakta sa srpskom atletskom federacijom ili pregovora da se takmiči pod našom trobojkom?

"Nije bilo kontakta... Mislim da je sada kasno. Morao bih da u tom slučaju pauziram tri godine, a godinu ako bi oni pristali, ali ne bi pristali... Tri godine bez takmičenja? Ne bih to uradio".

Posle učešća na EP, u Beogradu će provesti i vikend. U subotu uveče otići će na stadion Crvene zvezde, gde će uživo gledati "večiti derbi".

"Ostajem još dva dana i idem sutra na derbi. Navijač sam Zvezde, ali ne idem na sever, već na zapad", nasmejao se Trajković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar