ЕП - атлетика: Е, то је Београд! Публика носила двоје Хрвата до успјеха!

Аустријанка хрватског порекла Ивона Додић освојила је сребрну медаљу на Европском дворанском првенству у петобоју у Београдској арени.  Арена уз хрватског скакача: "Београд је врх!" Перспективни скакач с мотком оставио одличан утисак на београдску публику, као и она на њега: "Клекнућу и захвалићу се свима".

Остали спортови 03.03.2017 | 21:20
ЕП - атлетика: Е, то је Београд! Публика носила двоје Хрвата до успјеха!
Ивона Додић је остварила резултат од 4767 бодова, из првопласиране такмичарке из Белгије Нафисату Тим која је до злата стигла са 4870 бодова. Бронзу је освојила Мађарица Фаркаш са остварених 4723 бодова.

По завршетку такмичења Ивона Додић је изјавила да јој је публика у Арени много помогла да додође до медаље.

„Осећала сам се као на домаћем терену, публика је била на мојој страни, осећала сам се феноменално, па је зато и резултат био такав. Без публике не иде. Арена је прекрасна, сви су говорили да стаза можда није брза, али ја сам показа да јесте. Презадовољна сам са три лична рекорда, уз то и један аустријски рекорд и друго место. Допада ми се овде, сигурно ћу поново доћи у Београд. Ова медаља ми много значи, имам 23 године, још сам на почетку, само да останем здрава и мислим да ме чека још великих ствари. Овај резултат ће ми послужити и за добар наставак сезоне на отвореном“, рекла је Ивона Додић.

Осијечанин ће дуго памтити Београд и зиму 2017. године.

Хрватски скакач с мотком Иван Хорват оборио је у фебруару на Балканском првенству у Арени рекорд своје земље, скоком од 5,76 метара, а у петак је на истом месту наступио и на Европском првенству и такође оставио сјајан утисак.

Навијачи у највећој хали у Србији бодрили су га из скока у скок, а он је стао на граници од 5,75. Упркос томе што није освојио медаљу био је више него задовољан.

Упитан за утиске, Хорват је одушевљено рекао:

"Врх! Као што сам изјавио пре минут и по, ово су ми најбоље три недеље у спортској каријери: 5,72, 5,76... Одлични резултати су иза мене и пресрећни смо. У ово такмичење смо ушли да вијамо тих магичних 5,80 - које заиста дуго желим. Носим позитивне утиске, ти покушаји су били заиста солидни, тако да ништа не може да ми скине осмех са лица".

На питање о подршци коју је добио са трибина захвалио се и навијачима из Хрватске и свима који су били уз њега у Арени.

"Хвала екипи из Осијека, сваки скок је био за њих... Што се тиче подршке српских навијача, само ћу рећи 'Страшно'! Од Сербиа опена до Балканског првенства и Европског првенства били су уз мене. Клекнућу и захвалићу се свима. Генијални су, атмосфера је овде увек најбоља и једва чекам следећу зимску сезону, да се опет вратим", нагласио је Хорват.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар