EP - atletika: E, to je Beograd! Publika nosila dvoje Hrvata do uspjeha!

Austrijanka hrvatskog porekla Ivona Dodić osvojila je srebrnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u petoboju u Beogradskoj areni.  Arena uz hrvatskog skakača: "Beograd je vrh!" Perspektivni skakač s motkom ostavio odličan utisak na beogradsku publiku, kao i ona na njega: "Kleknuću i zahvaliću se svima".

Ostali sportovi 03.03.2017 | 21:20
EP - atletika: E, to je Beograd! Publika nosila dvoje Hrvata do uspjeha!
Ivona Dodić je ostvarila rezultat od 4767 bodova, iz prvoplasirane takmičarke iz Belgije Nafisatu Tim koja je do zlata stigla sa 4870 bodova. Bronzu je osvojila Mađarica Farkaš sa ostvarenih 4723 bodova.

Po završetku takmičenja Ivona Dodić je izjavila da joj je publika u Areni mnogo pomogla da dodođe do medalje.

„Osećala sam se kao na domaćem terenu, publika je bila na mojoj strani, osećala sam se fenomenalno, pa je zato i rezultat bio takav. Bez publike ne ide. Arena je prekrasna, svi su govorili da staza možda nije brza, ali ja sam pokaza da jeste. Prezadovoljna sam sa tri lična rekorda, uz to i jedan austrijski rekord i drugo mesto. Dopada mi se ovde, sigurno ću ponovo doći u Beograd. Ova medalja mi mnogo znači, imam 23 godine, još sam na početku, samo da ostanem zdrava i mislim da me čeka još velikih stvari. Ovaj rezultat će mi poslužiti i za dobar nastavak sezone na otvorenom“, rekla je Ivona Dodić.

Osiječanin će dugo pamtiti Beograd i zimu 2017. godine.

Hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat oborio je u februaru na Balkanskom prvenstvu u Areni rekord svoje zemlje, skokom od 5,76 metara, a u petak je na istom mestu nastupio i na Evropskom prvenstvu i takođe ostavio sjajan utisak.

Navijači u najvećoj hali u Srbiji bodrili su ga iz skoka u skok, a on je stao na granici od 5,75. Uprkos tome što nije osvojio medalju bio je više nego zadovoljan.

Upitan za utiske, Horvat je oduševljeno rekao:

"Vrh! Kao što sam izjavio pre minut i po, ovo su mi najbolje tri nedelje u sportskoj karijeri: 5,72, 5,76... Odlični rezultati su iza mene i presrećni smo. U ovo takmičenje smo ušli da vijamo tih magičnih 5,80 - koje zaista dugo želim. Nosim pozitivne utiske, ti pokušaji su bili zaista solidni, tako da ništa ne može da mi skine osmeh sa lica".

Na pitanje o podršci koju je dobio sa tribina zahvalio se i navijačima iz Hrvatske i svima koji su bili uz njega u Areni.

"Hvala ekipi iz Osijeka, svaki skok je bio za njih... Što se tiče podrške srpskih navijača, samo ću reći 'Strašno'! Od Serbia opena do Balkanskog prvenstva i Evropskog prvenstva bili su uz mene. Kleknuću i zahvaliću se svima. Genijalni su, atmosfera je ovde uvek najbolja i jedva čekam sledeću zimsku sezonu, da se opet vratim", naglasio je Horvat.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar