СЛС: Војводина пријети "вечитима" - и она би титулу! Пао Борац у Чачку!

Филип Малбашић у одличној форми. Његовим голом Војводина победила у Чачку. Војводина се изједначила са Партизаном по броју бодова.  

Фудбал 03.03.2017 | 19:50
СЛС: Војводина пријети "вечитима" - и она би титулу! Пао Борац у Чачку!
На петој узастопној утакмици, Филип Малбашић је дао гол!

У Чачку у петак поподне, у премијерној утакмици 24. кола Суперлиге Србије, управо је голом Малбашића, Војводина савладала Борац и учинила шампионску трку још занимљивијом!

Борац - Војводина 0:1 (0:1). Стрелац Филип Малбашић у 25. минуту.

Борац је био нешто бољи ривал у првих 45 минута, имао је и најбољу шансу преко Уроша Делића, али је голман Војводине Емил Роцков феноменално интервенисао и спречио гол.

Новосађани су казнили Чачане за промашај већ који минут касније. Акција је кренула управо од Малбашића, који је гурно лопту на страну према Лакићевићу, који је заврнуо ка петерцу домаћина, а Малбашић је натрчао на одбијену лопту и погодио мрежу домаћина.

Малбашићев 11. гол у сезони! Испред њега је само Партизанов Бразилац Леонардо (13 голова).

Велика узбуђења виђена су у у 60. и 61. минуту - на обе стране.

Најопре је Војводина извела сјајну контру. Александар Палочевић је вукао лопту, био је сам, али је дао предуг фор и шанса је отишла у неповрат. Дејан Мелег, који је пратио саиграча, био је видно љут јер му Палочевић није додао лопту... био је сам.

Само минут касније могло је да буде 1:1. Стефан Михајловић је са десетак метара, из места шутирао, али право у голмана Војводине Емила Роцкова.

"Можда смо и заслужили бод по свему приказаном", разочарано је контстатвао тренер БорцаМладен Додић, после меча.

Тренер Војводине Драган Ивановић је очекивао овакву утакмицу: "Знали смо да ће бити тешка утакмица, јер је Борац морао да игра отворено, сваки бод им је битан (у борби за опстанак). Ми смо то искористили и да нападамо по боковима. Добро је што смо играли на резултат, много нам ови бодове значе пред утакмицу против Звезде у среду".

Војводина је остварила четврти узастопни тријумф и изједначила се са Партизаном на другом месту табеле Суперлиге. Борцу је ово други везани пораз, након прошлонедељног неуспеха против Партизана у Београду.

ПАРОВИ 24. КОЛА:

Борац - Војводина 0:1 (0:1)

субота:

Рад - Јавор (14.00)
Спартак - Чукарички (14.00)
Вождовац - Радник (14.00)
Младост - Нови Пазар (14.00)
Напредак - Раднички (14.00)
Металац - Бачка (14.00)
Црвена звезда - Партизан (18.00, Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 60, Партизан 54, Војводина /+1/ 54, Младост 38, Напредак 36, Раднички 33, Спартак 33, Јавор 32, Вождовац 28, Металац 26, Чукарички 26, Рад 24, Радник 21, Борац /+1/ 18, Бачка 18, Нови Пазар 13.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар