SLS: Vojvodina prijeti "večitima" - i ona bi titulu! Pao Borac u Čačku!

Filip Malbašić u odličnoj formi. Njegovim golom Vojvodina pobedila u Čačku. Vojvodina se izjednačila sa Partizanom po broju bodova.  

Fudbal 03.03.2017 | 19:50
SLS: Vojvodina prijeti "večitima" - i ona bi titulu! Pao Borac u Čačku!
Na petoj uzastopnoj utakmici, Filip Malbašić je dao gol!

U Čačku u petak popodne, u premijernoj utakmici 24. kola Superlige Srbije, upravo je golom Malbašića, Vojvodina savladala Borac i učinila šampionsku trku još zanimljivijom!

Borac - Vojvodina 0:1 (0:1). Strelac Filip Malbašić u 25. minutu.

Borac je bio nešto bolji rival u prvih 45 minuta, imao je i najbolju šansu preko Uroša Delića, ali je golman Vojvodine Emil Rockov fenomenalno intervenisao i sprečio gol.

Novosađani su kaznili Čačane za promašaj već koji minut kasnije. Akcija je krenula upravo od Malbašića, koji je gurno loptu na stranu prema Lakićeviću, koji je zavrnuo ka petercu domaćina, a Malbašić je natrčao na odbijenu loptu i pogodio mrežu domaćina.

Malbašićev 11. gol u sezoni! Ispred njega je samo Partizanov Brazilac Leonardo (13 golova).

Velika uzbuđenja viđena su u u 60. i 61. minutu - na obe strane.

Najopre je Vojvodina izvela sjajnu kontru. Aleksandar Paločević je vukao loptu, bio je sam, ali je dao predug for i šansa je otišla u nepovrat. Dejan Meleg, koji je pratio saigrača, bio je vidno ljut jer mu Paločević nije dodao loptu... bio je sam.

Samo minut kasnije moglo je da bude 1:1. Stefan Mihajlović je sa desetak metara, iz mesta šutirao, ali pravo u golmana Vojvodine Emila Rockova.

"Možda smo i zaslužili bod po svemu prikazanom", razočarano je kontstatvao trener BorcaMladen Dodić, posle meča.

Trener Vojvodine Dragan Ivanović je očekivao ovakvu utakmicu: "Znali smo da će biti teška utakmica, jer je Borac morao da igra otvoreno, svaki bod im je bitan (u borbi za opstanak). Mi smo to iskoristili i da napadamo po bokovima. Dobro je što smo igrali na rezultat, mnogo nam ovi bodove znače pred utakmicu protiv Zvezde u sredu".

Vojvodina je ostvarila četvrti uzastopni trijumf i izjednačila se sa Partizanom na drugom mestu tabele Superlige. Borcu je ovo drugi vezani poraz, nakon prošlonedeljnog neuspeha protiv Partizana u Beogradu.

PAROVI 24. KOLA:

Borac - Vojvodina 0:1 (0:1)

subota:

Rad - Javor (14.00)
Spartak - Čukarički (14.00)
Voždovac - Radnik (14.00)
Mladost - Novi Pazar (14.00)
Napredak - Radnički (14.00)
Metalac - Bačka (14.00)
Crvena zvezda - Partizan (18.00, Arena sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 60, Partizan 54, Vojvodina /+1/ 54, Mladost 38, Napredak 36, Radnički 33, Spartak 33, Javor 32, Voždovac 28, Metalac 26, Čukarički 26, Rad 24, Radnik 21, Borac /+1/ 18, Bačka 18, Novi Pazar 13.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar