Анализа - Звезда: Кључеви успјеха су у рукама Мичела Доналда! Адути са клупе су баш јаки!

Холанђанин би требало да обезбеди комфор и мир Боаћију, Плавшићу и Канги. . . Ако у томе успе шампион ће бити близу победе.

Фудбал 03.03.2017 | 21:00
Анализа - Звезда: Кључеви успјеха су у рукама Мичела Доналда! Адути са клупе су баш јаки!
Вероватно ће Црвена звезда имати и даље опипљиве шансе да дође до шампионског пехара, чак и ако изгуби у сутрашњем вечитом дербију.

Не због стереотипних изјава о томе како су судари са комшијским клубом нешто више од фудбала, већ чињенице да је током јесење сезоне изгубила све важне мечеве за актуелну генерацију црвено-белих је 153.дерби нешто посебно. Мораће да покажу навијачима, а пре свега себи, да су способни да као и прошле сезоне добијају утакмице високог ризика.

Навијачи Црвене звезде су спокојни. Јер знају са каквом ће војском црвено-бели изаћи пред тим Марка Николића. Мада је тешко дати озбиљну процену, обзиром да дефанзивни ред црвено-белих није био под оптерећењем у првим пролећним колима.

НАЈЈАЧА КАРИКА – Мичел Доналд

Било је и бољих и борбенијих странаца у новијој историји Црвене звезде, али стабилнијих – не. После одласка Грујића, Катаија и Ибањеза, Мичел Доналд је постао стуб Звездиног тима, неко ко је фронтмен позитивних дешавања на терену и око њега.

 За разлику од бројних колега ове сезоне високи Холанђанин не осцилира. Иако је капитенска трака на руци Александра Луковића, Доналд је често истински вођа. Мораће да туторишеКангу и води рачуна о узаврелом темпераменту омаленог Габонца. Имаће деликатан задатак на дербију, судараће се са Евертон, Леонардом и могуће младим Косовићем...Али против Лудогореца је показао да уме да се носи са великим очекивањима. УлогаДоналда биће вишеструка- Уколико искусни везиста обезбеди комфорну зону Боаћију, Плавшићу, Канги и осталим мајсторима потеза Црвена звезда ће бити близу победе.

ФАКТОР ИЗНЕНАЂЕЊА – Немања Милић

Написали смо у неким ранијим текстовима да мечеви против Новог Пазара и Бачке нису релевантни, али делује да је Црвена звезда добила оно што није имала јесенас – ширину у играчком кадру. Клупу ће у дербију попунити проверене снеге попут вечитог капитенаНенада Милијаша и придошлице из Спартака Немање Милића... Некадашњи члан ОФК Београда је био одличан током припремног периода, суперионо је деловао у тандему са Марком Петковићем. Међутим, на почетку пролећа се наметнуо Срђан Плавшић.

Ако добије шансу Милић ће се наћи у друштву дебитаната, а такви су увек непредивиди. Наравно, високи фудбалер је дуго присутан на суперлигашким теренима, зрео је, тако да би могао да има озбиљно ватрено крштење. Могао би да буде више од адута у последњој четвртини утакмице, посебно ако Плавшић и Руиз изморе бекове Партизана.

АХИЛОВА ПЕТА – Џон Руиз

Када имате таквог играча морате да га истрпите. Мучио се јесенас, па је бомбом отворио Војводину. Мучио се и у Крушевцу са реализацијом, па је донео Звезди три бода... Да ли због репрезентативних обавеза током припрема или нечег другог делује да Костариканац није у оптималлној форми. Током првих пролећних минута истицао се само игром у дефанзиви. И сада ће морати да буде активан у том сегменту, пошто Мирослав Вулићевић зна да направи вишак. И сада ће бити адут, али мораће да подигне ниво игре и пре свега креативности.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар