Analiza - Zvezda: Ključevi uspjeha su u rukama Mičela Donalda! Aduti sa klupe su baš jaki!

Holanđanin bi trebalo da obezbedi komfor i mir Boaćiju, Plavšiću i Kangi. . . Ako u tome uspe šampion će biti blizu pobede.

Fudbal 03.03.2017 | 21:00
Analiza - Zvezda: Ključevi uspjeha su u rukama Mičela Donalda! Aduti sa klupe su baš jaki!
Verovatno će Crvena zvezda imati i dalje opipljive šanse da dođe do šampionskog pehara, čak i ako izgubi u sutrašnjem večitom derbiju.

Ne zbog stereotipnih izjava o tome kako su sudari sa komšijskim klubom nešto više od fudbala, već činjenice da je tokom jesenje sezone izgubila sve važne mečeve za aktuelnu generaciju crveno-belih je 153.derbi nešto posebno. Moraće da pokažu navijačima, a pre svega sebi, da su sposobni da kao i prošle sezone dobijaju utakmice visokog rizika.

Navijači Crvene zvezde su spokojni. Jer znaju sa kakvom će vojskom crveno-beli izaći pred tim Marka Nikolića. Mada je teško dati ozbiljnu procenu, obzirom da defanzivni red crveno-belih nije bio pod opterećenjem u prvim prolećnim kolima.

NAJJAČA KARIKA – Mičel Donald

Bilo je i boljih i borbenijih stranaca u novijoj istoriji Crvene zvezde, ali stabilnijih – ne. Posle odlaska Grujića, Kataija i Ibanjeza, Mičel Donald je postao stub Zvezdinog tima, neko ko je frontmen pozitivnih dešavanja na terenu i oko njega.

 Za razliku od brojnih kolega ove sezone visoki Holanđanin ne oscilira. Iako je kapitenska traka na ruci Aleksandra Lukovića, Donald je često istinski vođa. Moraće da tutorišeKangu i vodi računa o uzavrelom temperamentu omalenog Gabonca. Imaće delikatan zadatak na derbiju, sudaraće se sa Everton, Leonardom i moguće mladim Kosovićem...Ali protiv Ludogoreca je pokazao da ume da se nosi sa velikim očekivanjima. UlogaDonalda biće višestruka- Ukoliko iskusni vezista obezbedi komfornu zonu Boaćiju, Plavšiću, Kangi i ostalim majstorima poteza Crvena zvezda će biti blizu pobede.

FAKTOR IZNENAĐENJA – Nemanja Milić

Napisali smo u nekim ranijim tekstovima da mečevi protiv Novog Pazara i Bačke nisu relevantni, ali deluje da je Crvena zvezda dobila ono što nije imala jesenas – širinu u igračkom kadru. Klupu će u derbiju popuniti proverene snege poput večitog kapitenaNenada Milijaša i pridošlice iz Spartaka Nemanje Milića... Nekadašnji član OFK Beograda je bio odličan tokom pripremnog perioda, superiono je delovao u tandemu sa Markom Petkovićem. Međutim, na početku proleća se nametnuo Srđan Plavšić.

Ako dobije šansu Milić će se naći u društvu debitanata, a takvi su uvek nepredividi. Naravno, visoki fudbaler je dugo prisutan na superligaškim terenima, zreo je, tako da bi mogao da ima ozbiljno vatreno krštenje. Mogao bi da bude više od aduta u poslednjoj četvrtini utakmice, posebno ako Plavšić i Ruiz izmore bekove Partizana.

AHILOVA PETA – Džon Ruiz

Kada imate takvog igrača morate da ga istrpite. Mučio se jesenas, pa je bombom otvorio Vojvodinu. Mučio se i u Kruševcu sa realizacijom, pa je doneo Zvezdi tri boda... Da li zbog reprezentativnih obaveza tokom priprema ili nečeg drugog deluje da Kostarikanac nije u optimallnoj formi. Tokom prvih prolećnih minuta isticao se samo igrom u defanzivi. I sada će morati da bude aktivan u tom segmentu, pošto Miroslav Vulićević zna da napravi višak. I sada će biti adut, ali moraće da podigne nivo igre i pre svega kreativnosti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar