Луис Енрике потврдио - напушта Барселону на љето!

Тренер Барселоне Луис Енрике изјавио је да ће на крају сезоне напустити каталонски клуб! 

Фудбал 02.03.2017 | 11:00
Луис Енрике потврдио - напушта Барселону на љето!
Луис Енрике: Да, напуштам Барсу! Тренер Барселоне Луис Енрике потврдио је да приче о његовом одласку на крају сезоне нису само на нивоу спекулације, него да је одлучио да након истека уговора крајем јуна напусти ову екпу. "Потребан ми је одмор", казао је он.

Он је после утакмице 25. кола шпанске Примере у којој су Каталонци декласирали Спортинг са 6:1, потврдио оно што се данима спекулисало.

"Нећу бити тренер Барселоне следеће сезоне. Потребно ми је време да се одморим од фудбала. Начин на који ја радим овај посао је разлог због ког морам да одем. Има премало сати за одмарање, а мени је то време потребно", рекао је Енрике.

Данима и недељама у медијима "траје смена" Луиса Енрикеа са места тренера Барселоне, а приче о отклазу биле су појачане после дебакла у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена (0:4).

О својој одлуци прво је обавестио играче, а потом и медије.

Тренерску каријеру започео је са Б тимом Барселоне, а после тога водио је Рому и Селту после чега се 2014. вратио у каталонски клуб.

Енрике је у првој сезони освојио "триплу круну", као и УЕФА Суперкуп и Светско првенство за клубове.

Председник Барселоне Ђозеп Бартомеу рекао је да му је Енрике још пре неколико дана саопштио да напушта клупу Барселоне.

"Клуб прихвата одлуку Енрикеа. Био је сјајан тренер. Сада морамо да завршимо сезону на најбољи могући начин. Луис Енрике нам је помогао да будемо успешни. Још може да нам помогне", рекао је Бартомеу.

Енрике је на Ноу Камп дошао пре три године. Са Барселоном је до сада освојио две титуле у Примери, два Купа краља, Лигу шампиона 2015. године, Суперкуп Шпаније, Уефа Супекуп и клупско светско првенство.

Луис Енрике, који има тек 46 година, прво је ову одлуку о одласку саопштио играчима.

О наследницима се прича увелико, па се помињу Маурисио Покетино, Ернесто Валверде, Хорхе Сампаоли, Роналд Куман и многи други.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар