Luis Enrike potvrdio - napušta Barselonu na ljeto!

Trener Barselone Luis Enrike izjavio je da će na kraju sezone napustiti katalonski klub! 

Fudbal 02.03.2017 | 11:00
Luis Enrike potvrdio - napušta Barselonu na ljeto!
Luis Enrike: Da, napuštam Barsu! Trener Barselone Luis Enrike potvrdio je da priče o njegovom odlasku na kraju sezone nisu samo na nivou spekulacije, nego da je odlučio da nakon isteka ugovora krajem juna napusti ovu ekpu. "Potreban mi je odmor", kazao je on.

On je posle utakmice 25. kola španske Primere u kojoj su Katalonci deklasirali Sporting sa 6:1, potvrdio ono što se danima spekulisalo.

"Neću biti trener Barselone sledeće sezone. Potrebno mi je vreme da se odmorim od fudbala. Način na koji ja radim ovaj posao je razlog zbog kog moram da odem. Ima premalo sati za odmaranje, a meni je to vreme potrebno", rekao je Enrike.

Danima i nedeljama u medijima "traje smena" Luisa Enrikea sa mesta trenera Barselone, a priče o otklazu bile su pojačane posle debakla u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena (0:4).

O svojoj odluci prvo je obavestio igrače, a potom i medije.

Trenersku karijeru započeo je sa B timom Barselone, a posle toga vodio je Romu i Seltu posle čega se 2014. vratio u katalonski klub.

Enrike je u prvoj sezoni osvojio "triplu krunu", kao i UEFA Superkup i Svetsko prvenstvo za klubove.

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu rekao je da mu je Enrike još pre nekoliko dana saopštio da napušta klupu Barselone.

"Klub prihvata odluku Enrikea. Bio je sjajan trener. Sada moramo da završimo sezonu na najbolji mogući način. Luis Enrike nam je pomogao da budemo uspešni. Još može da nam pomogne", rekao je Bartomeu.

Enrike je na Nou Kamp došao pre tri godine. Sa Barselonom je do sada osvojio dve titule u Primeri, dva Kupa kralja, Ligu šampiona 2015. godine, Superkup Španije, Uefa Supekup i klupsko svetsko prvenstvo.

Luis Enrike, koji ima tek 46 godina, prvo je ovu odluku o odlasku saopštio igračima.

O naslednicima se priča uveliko, pa se pominju Maurisio Poketino, Ernesto Valverde, Horhe Sampaoli, Ronald Kuman i mnogi drugi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar