Евакуисани радници, за тројицом се трага

Пуковник Војске Србије Михајло Зоговић је рекао да се интензивно трага за тројицом радника, МО је саопштило да је 74 евакуисано из бункера, а да је 25 повређено.

Србија 01.03.2017 | 07:38
Евакуисани радници, за тројицом се трага
Живот је изгубио потпуковник Мирослав Перишић.

Они који су у бункеру нису смјели да излазе, пошто су се претходно склонили у шуму.

Они су чекали екипе Војске Србије потврде да је терен сигуран и да током њиховог изласка не може да дође до поновних експлозија.

Као нестали се воде капетан Дарко Костић и цивили Дејан Ковачевић и Жељко Николић, који су запослени у Заводу у Крагујевцу.

Два хоспитализивана се пребацују на ВМА на даље лечење, речено је из Војске. Такође, наведено је да зону експлозије надлећу четири дрона, а Војска је користила и једно робот возило.

Троје радника Техничко-ремонтног завода у Крагујевцу који се воде као нестали су живи и за њима се трага, а 74 радника су после прве експлозије напустио комплекс и отишли у оближњу шуму, јавио је раније РТС.

Они су били на безбједном, а после чекања одобрења, јер је околина заграде Завода "као минско поље", евакуисани су.

На болничко лијечење је пребачено 25 особа, како је раније речено , три особе имају "специфичне повреде" због чега су из Београда у Крагујевац стигли и љекари са Војномедицинске академије. Касније је саопштено да нико није у животној опасности, али да постоји могућност пребацивања на ВМА.

Експлозија се догодила око 13.45 у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу у погону за делаборацију муниције, а након 15 часова догодила се још једна експлозија.

Извор. Б92
 

 

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар