Evakuisani radnici, za trojicom se traga

Pukovnik Vojske Srbije Mihajlo Zogović je rekao da se intenzivno traga za trojicom radnika, MO je saopštilo da je 74 evakuisano iz bunkera, a da je 25 povređeno.

Srbija 01.03.2017 | 07:38
Evakuisani radnici, za trojicom se traga
Život je izgubio potpukovnik Miroslav Perišić.

Oni koji su u bunkeru nisu smjeli da izlaze, pošto su se prethodno sklonili u šumu.

Oni su čekali ekipe Vojske Srbije potvrde da je teren siguran i da tokom njihovog izlaska ne može da dođe do ponovnih eksplozija.

Kao nestali se vode kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić, koji su zaposleni u Zavodu u Kragujevcu.

Dva hospitalizivana se prebacuju na VMA na dalje lečenje, rečeno je iz Vojske. Takođe, navedeno je da zonu eksplozije nadleću četiri drona, a Vojska je koristila i jedno robot vozilo.

Troje radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu koji se vode kao nestali su živi i za njima se traga, a 74 radnika su posle prve eksplozije napustio kompleks i otišli u obližnju šumu, javio je ranije RTS.

Oni su bili na bezbjednom, a posle čekanja odobrenja, jer je okolina zagrade Zavoda "kao minsko polje", evakuisani su.

Na bolničko liječenje je prebačeno 25 osoba, kako je ranije rečeno , tri osobe imaju "specifične povrede" zbog čega su iz Beograda u Kragujevac stigli i ljekari sa Vojnomedicinske akademije. Kasnije je saopšteno da niko nije u životnoj opasnosti, ali da postoji mogućnost prebacivanja na VMA.

Eksplozija se dogodila oko 13.45 u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u pogonu za delaboraciju municije, a nakon 15 časova dogodila se još jedna eksplozija.

Izvor. B92
 

 

 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar