Драма у Крагујевцу - погинули и рањени

Поред тројице радника Техничко-ремонтног завода у Крагујевцу, који су заробљени после експлозије, спасилачке службе трагају за још 70 радника.

Србија 28.02.2017 | 22:45
Драма у Крагујевцу - погинули и рањени
Како се наводи, око 70 радника запослених у заводу, који су се након прве експлозије склонили у шуму, потпуно су безбедни али су блокирани.

Тренутно се ради на њиховој евакуацији по групама.

Раније је јављено да су тројица несталих радника Техничко-ремонтног завода у Крагујевцу живи и са њима је успостављен контакт!.

Према речима Иване Ковачевић, супруге Дејана Ковачаевића, једног од радника који још нису били избављени из круга завода, са овом групом је успостављен контакт. - Они су се јавили из склоништа, безбедни су и чекају помоћ - казала је Ковачевићева.

Директор Клиничког центра Предраг Сазановић изјавио је вечерас да нико од 25 повредјених у експлозији у Техничко-ремонтном заводу у овом тренутку није животно угрожен, а да тројице од њих имају специфичне повреде због којих су позвани лекари са београдске Војно-медицинске академије (ВМА).

"Нико од пацијената није животно угрожен у овом тренутку", рекао је Сазановић новинарима нешто пре 19.00.Он је навео и да су "три пацијента на опсервацији", додавши да они имају "вишеструке и специфичне повреде"."Зато смо позвали екипу лекара са ВМА из Београда", рекао је Сазановић, наводећи да у одложеном времену код тих пацијената може доћи до компликација.

Према његовим речима, пацијенти су под терапијом и дијагностиком и задобили су углавном опекотине и повреде меких ткива, али се страхује да постоје и унутрашње повреде.

У експлозији која се данас догодила током гашења пожара у ТРЗ у Крагујевцу, "једна особа је изгубила живот, а за три се још трага", саопштило је претходно Министарство одбране Србије.Наведено је и да је "25 припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова повредјено".

(РТС)



(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

инспирација

28.02.2017 19:24

Моје саучешће пододици погинулог, повријеђеним брз оправак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

28.02.2017 21:49

Увијек несреце по радницима и сиротињи, никад по политицарима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

03.03.2017 21:29

Велика трагедија. Изгубили су животе добри и честити људи. Породицама погинулих моје саучешће а повријђенима желим брз и успјешан опоравак.

ОДГОВОРИТЕ