Drama u Kragujevcu - poginuli i ranjeni

Pored trojice radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu, koji su zarobljeni posle eksplozije, spasilačke službe tragaju za još 70 radnika.

Srbija 28.02.2017 | 22:45
Drama u Kragujevcu - poginuli i ranjeni
Kako se navodi, oko 70 radnika zaposlenih u zavodu, koji su se nakon prve eksplozije sklonili u šumu, potpuno su bezbedni ali su blokirani.

Trenutno se radi na njihovoj evakuaciji po grupama.

Ranije je javljeno da su trojica nestalih radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu živi i sa njima je uspostavljen kontakt!.

Prema rečima Ivane Kovačević, supruge Dejana Kovačaevića, jednog od radnika koji još nisu bili izbavljeni iz kruga zavoda, sa ovom grupom je uspostavljen kontakt. - Oni su se javili iz skloništa, bezbedni su i čekaju pomoć - kazala je Kovačevićeva.

Direktor Kliničkog centra Predrag Sazanović izjavio je večeras da niko od 25 povredjenih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u ovom trenutku nije životno ugrožen, a da trojice od njih imaju specifične povrede zbog kojih su pozvani lekari sa beogradske Vojno-medicinske akademije (VMA).

"Niko od pacijenata nije životno ugrožen u ovom trenutku", rekao je Sazanović novinarima nešto pre 19.00.On je naveo i da su "tri pacijenta na opservaciji", dodavši da oni imaju "višestruke i specifične povrede"."Zato smo pozvali ekipu lekara sa VMA iz Beograda", rekao je Sazanović, navodeći da u odloženom vremenu kod tih pacijenata može doći do komplikacija.

Prema njegovim rečima, pacijenti su pod terapijom i dijagnostikom i zadobili su uglavnom opekotine i povrede mekih tkiva, ali se strahuje da postoje i unutrašnje povrede.

U eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u TRZ u Kragujevcu, "jedna osoba je izgubila život, a za tri se još traga", saopštilo je prethodno Ministarstvo odbrane Srbije.Navedeno je i da je "25 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova povredjeno".

(RTS)



(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

inspiracija

28.02.2017 19:24

Moje saučešće pododici poginulog, povrijeđenim brz opravak

ODGOVORITE
Name

Radnik

28.02.2017 21:49

Uvijek nesrece po radnicima i sirotinji, nikad po politicarima...

ODGOVORITE
Name

Милан

03.03.2017 21:29

Велика трагедија. Изгубили су животе добри и честити људи. Породицама погинулих моје саучешће а повријђенима желим брз и успјешан опоравак.

ODGOVORITE