Клоп: Сада сви играмо за своју будућност у клубу!

Тренер Ливерпула Јирген Клоп признао је да ситуација у тиму постаје озбиљна, и оценио је и да он и фудбалери сада играју за своју будућност у клубу.

Фудбал 02.03.2017 | 10:30
Клоп: Сада сви играмо за своју будућност у клубу!
Ливерпул је у понедељак увече изгубио од шампиона Лестера 3:1, тако да им је учинак у овој години сада само две победе у 12 утакмица у свим такмичењима.

"Црвени" сада заостају 14 бодова за лидером Премијер лиге Челсијем. Клоп је рекао да игре тима можда једноставно нису биле довољно добре.

"Сада постаје озбиљније. Сви играмо за своју будућност, укључујући и мене. Сваки дан нам се суди, нарочито на дан утакмице. Наравно да наши наступи утичу на те ствари. Не мислим да нису добри колико сам мислио да јесу, али мислим да им треба више моје помоћи да би то показали сваке недеље. Осећам максималну одговорност, јер јесам одговоран. Надам се да користим реч 'ми', а не 'они', јер сам и ја укључен у све ово", рекао је Клоп за енглеске електронске медије.

Немачки стручњак је рекао да његов тим не игра боље како меч одмиче, као и да му је јасно шта се десило са Лестером и зашто је поново почео да игра добро. Клоп је упозорио своје играче да очекују емотивну реакцију Лестера након отпуштања тренера Клаудија Ранијера, и оценио да нема изговора за пасиван наступ његовог тима.

"Било је јасно колико је утакмица била емотивна, јер би било заиста чудно да Лестер није показао емоцију. Није било баш толико интензивно, али нисмо били спремни за то. Могли смо да одиграмо много боље. Дозволили смо им да буду Лестер од прошле године, и то је наша грешка. Треба нас критиковати због тога. Ова наша недоследност апсолутно нема никаквог смисла", рекао је Клоп.

"Можда није тренутак да се праве овакве процене, нарочито не јавно, али искорно говорећи, а трудим се да говорим истину што чешће могу, лоше игре ником не помажу. То је јасно", додао је тренер Ливерпула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар