Klop: Sada svi igramo za svoju budućnost u klubu!

Trener Liverpula Jirgen Klop priznao je da situacija u timu postaje ozbiljna, i ocenio je i da on i fudbaleri sada igraju za svoju budućnost u klubu.

Fudbal 02.03.2017 | 10:30
Klop: Sada svi igramo za svoju budućnost u klubu!
Liverpul je u ponedeljak uveče izgubio od šampiona Lestera 3:1, tako da im je učinak u ovoj godini sada samo dve pobede u 12 utakmica u svim takmičenjima.

"Crveni" sada zaostaju 14 bodova za liderom Premijer lige Čelsijem. Klop je rekao da igre tima možda jednostavno nisu bile dovoljno dobre.

"Sada postaje ozbiljnije. Svi igramo za svoju budućnost, uključujući i mene. Svaki dan nam se sudi, naročito na dan utakmice. Naravno da naši nastupi utiču na te stvari. Ne mislim da nisu dobri koliko sam mislio da jesu, ali mislim da im treba više moje pomoći da bi to pokazali svake nedelje. Osećam maksimalnu odgovornost, jer jesam odgovoran. Nadam se da koristim reč 'mi', a ne 'oni', jer sam i ja uključen u sve ovo", rekao je Klop za engleske elektronske medije.

Nemački stručnjak je rekao da njegov tim ne igra bolje kako meč odmiče, kao i da mu je jasno šta se desilo sa Lesterom i zašto je ponovo počeo da igra dobro. Klop je upozorio svoje igrače da očekuju emotivnu reakciju Lestera nakon otpuštanja trenera Klaudija Ranijera, i ocenio da nema izgovora za pasivan nastup njegovog tima.

"Bilo je jasno koliko je utakmica bila emotivna, jer bi bilo zaista čudno da Lester nije pokazao emociju. Nije bilo baš toliko intenzivno, ali nismo bili spremni za to. Mogli smo da odigramo mnogo bolje. Dozvolili smo im da budu Lester od prošle godine, i to je naša greška. Treba nas kritikovati zbog toga. Ova naša nedoslednost apsolutno nema nikakvog smisla", rekao je Klop.

"Možda nije trenutak da se prave ovakve procene, naročito ne javno, ali iskorno govoreći, a trudim se da govorim istinu što češće mogu, loše igre nikom ne pomažu. To je jasno", dodao je trener Liverpula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar