Послије сензације, опет хладан базен!

Два дана после сензационалне победе над актуелним прваком Европе, дубровачким Југом, црно-бели се "вратили" у реалност - опет хладна вода на Бањици. Помоћ навијача из Швајцарске - 500. 000 динара.

Остали спортови 28.02.2017 | 14:45
Послије сензације, опет хладан базен!
Када је долазио на место тренера првог тима ВК Партизан, Зоран Миленковић, који је тек десетак година старији од оних које тренира, рекао је да голобради младићи са црно-белим капицама имају огроман потенцијал и да би за две, три године могли чак и да се боре за титулу првака Европе.

Наравно, уз услов да остану на окупу.

Све ово не би био велики проблем да живимо у земљи која води рачуна о једном од својих најтрофејнијих спортова. Али, не живимо, очигледно.

Само два дана након што су направили сензацију победивши дубровачки Југ у Регионалној лиги, ватерполисти Партизана поново су били затечени - вода у базену на Бањици је (опет) била хладна. Због тога су били принуђени да се преселе у Кошутњак, како би се припремили за нови дуел са Југом, овог пута у оквиру Лиге шампиона.

"Нажалост, огромно задовољство после победе над таквом екипом као што је Југ, није потрајало због горчине што сам морао да саопштим капитену Николи Јакшићу да нећемо моћи да тренирамо на нашем базену. Веома је болно тако нешто рећи играчима, а видело се колико су нам значиле три недеље контуинураног рада на Бањици", каже 31-годишњи Миленковић за "Вечерње новости".

Услови у којима ради са екипом врло су тешки.

"Немамо стабилност, мир, размишљамо шта ће бити сутра. Три недеље рада на Бањици су показале шта значи тренинг без трзавица. Неизвесност траје од почетка сезоне, а интензивирана је у последња два месеца. Никако не би било добро, поготово за српски ватерполо, да се ова екипа распадне... Волео бих да имамо услове који доносе стабилност и мирноћу", рекао је тренер који је наследио великог Владимира Вујасиновића.

ПОМОЋ НАВИЈАЧА - "ХВАЛА ИМ"

Младим играчима, али и стручном штабу много је значио гест групе навијача Партизана из швајцарске  - "Гробари Цирих". Они су дошли у Ђенову, у претходном колу Лиге шампиона, како би бодрили Партизан против Про Река, али су донели и помоћ - 500.000 динара.

"То је заиста фантастично и заслужује велико хвала са људске стране. Знам и да су се родитељи играча организовали да се набави мазут...", каже Миленковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар