Poslije senzacije, opet hladan bazen!

Dva dana posle senzacionalne pobede nad aktuelnim prvakom Evrope, dubrovačkim Jugom, crno-beli se "vratili" u realnost - opet hladna voda na Banjici. Pomoć navijača iz Švajcarske - 500. 000 dinara.

Ostali sportovi 28.02.2017 | 14:45
Poslije senzacije, opet hladan bazen!
Kada je dolazio na mesto trenera prvog tima VK Partizan, Zoran Milenković, koji je tek desetak godina stariji od onih koje trenira, rekao je da golobradi mladići sa crno-belim kapicama imaju ogroman potencijal i da bi za dve, tri godine mogli čak i da se bore za titulu prvaka Evrope.

Naravno, uz uslov da ostanu na okupu.

Sve ovo ne bi bio veliki problem da živimo u zemlji koja vodi računa o jednom od svojih najtrofejnijih sportova. Ali, ne živimo, očigledno.

Samo dva dana nakon što su napravili senzaciju pobedivši dubrovački Jug u Regionalnoj ligi, vaterpolisti Partizana ponovo su bili zatečeni - voda u bazenu na Banjici je (opet) bila hladna. Zbog toga su bili prinuđeni da se presele u Košutnjak, kako bi se pripremili za novi duel sa Jugom, ovog puta u okviru Lige šampiona.

"Nažalost, ogromno zadovoljstvo posle pobede nad takvom ekipom kao što je Jug, nije potrajalo zbog gorčine što sam morao da saopštim kapitenu Nikoli Jakšiću da nećemo moći da treniramo na našem bazenu. Veoma je bolno tako nešto reći igračima, a videlo se koliko su nam značile tri nedelje kontuinuranog rada na Banjici", kaže 31-godišnji Milenković za "Večernje novosti".

Uslovi u kojima radi sa ekipom vrlo su teški.

"Nemamo stabilnost, mir, razmišljamo šta će biti sutra. Tri nedelje rada na Banjici su pokazale šta znači trening bez trzavica. Neizvesnost traje od početka sezone, a intenzivirana je u poslednja dva meseca. Nikako ne bi bilo dobro, pogotovo za srpski vaterpolo, da se ova ekipa raspadne... Voleo bih da imamo uslove koji donose stabilnost i mirnoću", rekao je trener koji je nasledio velikog Vladimira Vujasinovića.

POMOĆ NAVIJAČA - "HVALA IM"

Mladim igračima, ali i stručnom štabu mnogo je značio gest grupe navijača Partizana iz švajcarske  - "Grobari Cirih". Oni su došli u Đenovu, u prethodnom kolu Lige šampiona, kako bi bodrili Partizan protiv Pro Reka, ali su doneli i pomoć - 500.000 dinara.

"To je zaista fantastično i zaslužuje veliko hvala sa ljudske strane. Znam i da su se roditelji igrača organizovali da se nabavi mazut...", kaže Milenković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar