Син познатог Пелеа мора у затвор

Син једног од најбољих фудбалера свих времена Пелеа, Единхо (46) предао се полицији након што је жалбени суд пресудио како мора у затвор на скоро 13 година због прања новца зарађеног трговином дрогом.

Свијет 25.02.2017 | 12:20
Син познатог Пелеа мора у затвор
Единхо или пуним именом Едсон Цхолби до Насцименто у јуну 2014. године осуђен је на 33 године затвора због прања новца за нарко-мафију.

Он је негирао све оптужбе за трговину дрогом, премда је признао како је зависник. Његови адвокати су уложили жалбу која је дјелимично прихваћена па је Единху смањена казна на 12 година и 10 мјесеци.

"Љут сам и фрустриран. Требали су ме ослободити јер сам невин. Осуђен сам за прање новца, премда не постоји нити један доказ против мене. Једини аргумент за осуду било је моје пријатељство с неким од осуђених, а то никада нисам скривао", казао је Единхо.

Осуђена су још четворица мушкараца међу којима и локални краљ дроге Роналдо Дуарте Барсотти, познатији као Налдинхо, који је такође осуђен на 33 године затвора.

Единхо је бивши фудбалер, који је посљедњих година радио као тренер голмана у Сантосу, клубу којег је прославио његов отац.

Пеле је 18 година играо за Сантос и у каријери је постигао више од 1.200 погодака.

Единхо је Пелеов син из првог брака у којем је добио и двије кћерке. У другом браку је добио близанце, сина и кћер, а из ванбрачних веза има још двије кћери.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар